Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ATSINAUJINANTI ENERGIJA
INVL fondas į saulės jėgaines Rumunijoje investuos 120 mln. eurų
BNS
Zbynek Burival/Unsplash

Turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ valdomas fondas „INVL Renewable Energy Fund I“ pradeda veiklą Rumunijoje ir į įsigytų saulės jėgainių parkų vystymą planuoja investuoti apie 120 mln. eurų.

Pagal pasirašytas sutartis fondas įsigijo dvi bendroves, kurios plėtoja 166 megavatų (MW) galios saulės jėgaines Rumunijoje, pranešė fondas.

„Šioje rinkoje matome itin didelį atsinaujinančios energetikos projektų vystymo potencialą ir tikimės, kad šios mūsų investicijos ne tik mažins taršą aplinkai, bet ir leis uždirbti patrauklią grąžą investuotojams“, – pranešime teigė „INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius.

Saulės energetikos projektai Rumunijoje turi patvirtintas prisijungimo prie tinklų sąlygas. Saulės jėgainės turėtų pradėti veikti 2024 metais.

Pernai bendras elektros vartojimas Rumunijoje siekė daugiau kaip 60 teravatvalandžių (TWh) ir, palyginti su Lietuva, buvo apie penkis kartus didesnis. Dalį elektros energijos ji importuotoja.

Po įsigijimo Rumunijoje fondo portfelyje yra daugiau kaip 200 MW galios saulės jėgainių parkų vystomų projektų. Visi šie projektai jau turi prisijungimo prie tinklų sąlygas, o saulės parkų statyba vyks 2023-2025 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 06 13:32
Spausdinti