Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


VĖJO JĖGAINĖS
„Latvenergo“ iki 2026-ųjų įgyvendins 600 MW galios atsinaujinančiosios energijos projektus
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Latvijos valstybinė elektros energetikos monopolininkė „Latvenergo“ pranešė planuojanti iki 2026 metų šalyje ir užsienyje įgyvendinti 600 megavatų (MW) galios atsinaujinančios energijos projektus.

Bendrovė tikisi, kad iki 2030-ųjų jos atsinaujinančiosios energijos projektų bendra galia išaugs iki 2300 MW.

„Latvenergo“ strategijoje, kurią pernai patvirtino bendrovės akcininkė – Latvijos valstybė, numatyta didinti bendrovės atsinaujinančiosios energijos portfelį plėtojant vėjo jėgainių parkus bei saulės energijos parkus tiek Latvijoje, tiek ir užsienyje. Strategijos įgyvendinimas padės Latvijai iki 2050-ųjų tapti neutralia klimato atžvilgiu.

Bendrovė planuoja vystyti savo vėjo jėgainių projektus taip pat ir bendradarbiaudama su kitais tokių projektų vystytojais. Pavyzdžiui, šiuo metu svarstoma galimybė įsigyti vėjo jėgainių parkų projektų, kurių savininkai dėl įvairių priežasčių nusprendė jų nebetęsti.

„Latvenergo“ pažymi, kad bendrovė turi patirties, reikiamų išteklių ir kompetencijos atrinkti ekonomiškai naudingiausius projektus ir juos įgyvendinti mažiausiomis sąnaudomis, o vėjo energetika šiuo metu yra vienas iš ekonomiškai efektyviausių sprendimų.

„Didelės galios vėjo jėgainių parkų plėtra turi būti įgyvendinama atsižvelgiant į Latvijos valstybės ir visos visuomenės interesus. Baltijos šalių ir Latvijos nepriklausomybė nuo išorinių energijos šaltinių yra neatsiejamas nacionalinio saugumo ir suvereniteto ramstis“, – pabrėžė „Latvenergo“.

2022 10 17 16:05
Spausdinti