Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


ENERGETIKA
Lenkijos premjeras dėl Europos energetikos problemų kaltina Vokietiją
BNS
Twitter
Mateuszas Morawiecki.

Lenkijos ministras pirmininkas dėl Europos energetikos problemų kaltina Vokietiją, kurios susitarimas su Maskva dėl gamtinių dujų tiekimo, anot jo, turi „katastrofiškų“ padarinių 27 valstybes vienijančiai Europos Sąjungai (ES), pranešė lenkų naujienų agentūra PAP ir Lenkijos radijas.

Televizijai CNBC šią savaitę duotame interviu Mateuszas Morawiecki sakė, kad savo priešpriešoje su Europa dėl dujų tiekimo Kremlius elgiasi „kaip narkotikų prekeivis“.

„Iš pradžių dujos [iš Rusijos] turėjo būti labai pigios, bet dabar mes žinome tikrąją šių dujų kainą“, – sakė lenkų premjeras.

„Tikroji šių dujų kaina taip pat yra karių ir [civilių] žmonių, vaikų ir moterų Ukrainoje kraujas ir tikroji šių dujų kaina yra į Europą atkeliaujanti atšiauri žiema“, – pažymėjo jis.

Išskirtiniame interviu televizijos CNBC žurnalistei Charlotte Reed M. Morawiecki sakė, kad dabartinės Europos energetikos problemos yra „labai klaidingos politikos, katastrofiškos politikos, kuriai vadovavo Vokietija, padariniai“, rašoma svetainėje cnbc.com.

„Dujų trūkumas, labai didelės dujų ir elektros energijos kainos visoje Europoje – štai tikroji šio Vokietijos ir Rusijos susitarimo kaina“, – pareiškė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Rusija yra smarkiai apribojusi dujų tiekimą Europai, kaip manoma, keršydama už sankcijas, kurias Vakarai paskelbė Kremliui dėl jo invazijos į Ukrainą. Dėl tokių Maskvos veiksmų regione kilo didžiausia per ne vieną dešimtmetį energetikos krizė, skelbia CNBC.

2022 10 09 18:54
Spausdinti