Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


ŽALIOJI TRANSFORMACIJA
OPEC vadovas: vieno sprendimo, kaip pereiti prie tvariosios energetikos, nėra
BNS
Scanpix
Haithamas al Ghaisas.

Naftos kartelio OPEC vadovas šeštadienį pareiškė, kad nėra vieno universalaus sprendimo, kaip pereiti prie naujos energetikos sistemos, didėjant spaudimui susitarti dėl laipsniško iškastinio kuro atsisakymo klimato kaitos konferencijoje COP 28.

„Nėra vieno sprendimo ar kelio tvariai energetikos ateičiai pasiekti“, – per Jungtinių Tautų susitikimą Dubajuje sakė OPEC generalinis sekretorius Haithamas al Ghaisas.

„Mums reikia realistiškų kovos su tarša metodų, kurie sudarytų sąlygas ekonomikos augimui, padėtų panaikinti skurdą ir kartu padidintų atsparumą“, – pridūrė jis.

OPEC šeštadienį sulaukė daug kritikos po to, kai paaiškėjo, kad generalinis sekretorius iš Kuveito šią savaitę išsiuntė laišką 13 grupės narių ir 10 Rusijos vadovaujamų sąjungininkių ir paragino atmesti bet kokius susitarimus, kuriuose orientuojamasi į iškastinį kurą, o ne į išmetamųjų teršalų kiekį.

Derybininkai šią savaitę stengiasi rasti kompromisą dėl naftos, dujų ir anglies ateities, siekdami apriboti klimato atšilimą iki 1,5 laipsnio Celsijaus.

2023 12 09 16:05
Spausdinti