Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


LENKIJOS ENERGETIKOS GRUPĖ
„Orlen“ plečia degalinių tinklą Europoje
BNS
Bendrovė

Lenkijos energetikos grupė „Orlen“ perėmė 79 degalines Vengrijoje, šiuo metu veikiančias su „Lukoil“ pavadinimu, ir pradeda jų prekių ženklo atnaujinimo procesą, skelbia Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Be to, iki 2024 metų vidurio grupė įsigis dar 103 degalines Slovakijoje ir Vengrijoje.

„Orlen“ žengia į Vengrijos rinką ir įsigijo daugiau degalinių Slovakijoje po „PKN Orlen“ susijungimo su mažesne konkurente „Lotos“.

Remiantis grupės strategine vizija, iki 2030 metų „Orlen“ mažmeninės prekybos tinklą sudarys 3,5 tūkst. „Orlen“ ženklu pažymėtų degalinių mažiausiai šešiose Vidurio ir Rytų Europos rinkose, tuo metu užsienio šalyse esančių prekyviečių dalis visame tinkle padidės nuo dabartinių 37 proc. iki 45 proc., skelbia PAP.

Vykdydama „Lotos“ įsigijimui iškeltas sąlygas, gruodžio pradžioje „Orlen“ tapo 79 degalinių Vengrijoje savininke.

Numatoma pirmiausia pakeisti jų pavadinimą iš „Lukoil“ į „Orlen“, o tada atnaujinti pagal grupės valdomo tinklo standartus.

Be to, pasak naujienų agentūros, pagal susitarimą su grupe „Mol“, „Orlen“ galiausiai įsigis 143 degalines Vengrijoje ir 39 prekyvietes Slovakijoje.

Likusių 64 degalinių Vengrijoje įsigijimas ir prekių ženklo keitimas vyks palaipsniui iki 2024 metų vidurio.

Tuo pat metu prekių ženklo keitimo procesas bus vykdomas 39 Slovakijos degalinėse, numatant procesą baigti iki 2023 metų vidurio.

Tai reiškia, kad „Orlen“ veikla apims šešias Europos šalis, kur bendrovė teiks degalų papildymo paslaugas vairuotojams.

Po sandorio „Orlen“ iš viso turės daugiau nei 230 mažmeninės prekybos vietų Vengrijos ir Slovakijos rinkose, tapdama viena iš keturių didžiausių veikėjų abiejose rinkose.

2022 12 02 13:45
Spausdinti