Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ŠILDYMAS
Vilniaus savivaldybė nuo lapkričio įšaldys šilumos kainų augimą iki 35 proc.
BNS
Fotobankas

Ketvirtadienį šildymo sezoną pradedanti Vilniaus savivaldybė pranešė, kad sostinės gyventojams nuo lapkričio mėnesio bus užfiksuotas ne didesnis kaip 35 proc. šilumos kainų augimas lyginant su atitinkamu praeitų metų to paties mėnesio kainomis, o per šildymo sezoną susidariusią nepriemokos dalį gyventojams bus siūloma susimokėti jiems patogiu metodu individualiai susitarus su Vilniaus šilumos tinklais.

„Gyventojams jeigu bus poreikis tikrai nereikės mokėti daugiau nei 35 proc. lyginant su praeitais metais. Taip pat didelė dalis gyventojų, kurių pajamos yra mažiausios, papuls į valstybės remiamų asmenų ratą ir didžiąją dalį jų šilumos išlaidų padengs valstybė. Jeigu pernai turėjome apie 1,5 mln. šilumos kompensacijoms, tai šiemet planuojame, kad joms reikės apie 6 mln. eurų“, – trečiadienį žurnalistams sakė Vilniaus savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas.

Pasak V. Benkunsko, su kompensacijų negausiančiais gyventojais pasibaigus šildymo sezonui, Vilniaus šilumos tinklai individualiai tarsis kaip padengti šilumos kainos yra sumą virš 35 procentų.

„Taip, mes turėsime administracinių iššūkių, nes bus sudėtinga individualiai įvertinti šimtus tūkstančių klientų, bet kito kelio nėra, nes nenorime, kad žmonėms reikėtų mokėti 3 kartus daugiau už šilumos sąskaitas“, – sakė Vilniaus vicemeras.

Anot jo, galimi trys nepriemokos susimokėjimo variantai: pasibaigus šildymo sezonui iškart sumokėti visą nepriemoką, kaip 13 sąskaitą, kitas variantas tą sumą išdėlioti per 5 vasaros mėnesius iki naujo šildymo sezono pradžios arba esant poreikiui susidariusią nepriemoką išdėstyti per 3 metus.

„Čia žmonės galės pasirinkti priklausomai nuo santaupų ir kitų aplinkybių, nes dabar tikrai negalime pasakyti kokia bus galutinė suma po šildymo sezono“, – teigė V.Benkunskas.

Vicemeras pripažino, kad šilumos sąskaitų atidėtas apmokėjimas vartotojams greičiausiai bus brangesnis dėl galimų palūkanų.

„Dar detalių negalime pasakyti, tačiau jeigu pinigai yra skolinami, jie skolinami už tam tikras palūkanas. Tie skolinimosi kaštai gali būti ir juos gali reikėti įtraukti į tarifą“, – sakė Vilniaus vicemeras.

Vilniaus šilumos tinklai prognozuoja, kad spalio mėnesį standartinio 50 kv. m. renovuoto buto šilumos sąskaita bus 22 eurai, nerenovuoto – apie 38 eurai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 06 10:33
Spausdinti