Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ENERGIJOS KAINOS
Vyriausybė pritarė elektros ir dujų kainų kompensacijoms gyventojams
BNS
Pexels

Vyriausybė pirmadienį patvirtino valstybės subsidijas gyventojams už elektrą ir gamtines dujas, taip pat minimalų tarifą, žemiau kurio jiems nebus kompensuojamos elektros kainos. Subsidijos bus mokamos tik antrąjį šių metų pusmetį.

„Siekiama įgyvendinti gegužės 12 dienos (Seimo – BNS) nutarimus, taip pat nustatyti elektros energijos ir gamtinių dujų kainų konkrečius dydžius, taip pat reglamentuoti detalią kompensavimo tvarką. Pagal VERT pateiktą informaciją nustatomi elektros energijos ir gamtinių dujų kainų dalinio kompensavimo dydžiai ir kainos riba – „grindys“ – žemiau kurių dalinis kompensavimas netaikomas“, – posėdyje teigė energetikos ministras Dainius Kreivys.

Vyriausybės sprendimu nuo liepos iki gruodžio pabaigos už elektrą buitiniams vartotojams bus dengiama iki 9 centų už už kilovatvalandę (kWh), o už dujas – iki 54 centų už kubinį metrą.

Minimalus standartinis elektros tarifas, žemiau kurio nebus kompensuojama elektros kaina, sieks 24 centus už kWh. Tokiu būdu elektros kaina vartotojams didės 40 proc., palyginti su dabartiniu tarifu.

Tuo metu gamtinių dujų vartotojams bendrovės „Ignitis“ tiekiamos dujos su subsidija, priklausomai nuo vartotojų grupės, brangs 28,8–43,4 proc.

Vyriausybė anksčiau yra deklaravusi, kad elektros ir dujų kainos gyventojams nuo liepos neturėtų didėti daugiau kaip 40-50 proc.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 05 30 11:10
Spausdinti