Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Finansai ir investavimas
PASAULIO BANKŲ DARBUOTOJŲ ATLEIDIMAI
Didieji pasaulio bankai šiemet panaikino per 60 tūkst. darbo vietų
20 didžiausių pasaulio bankų 2023-aisiais iš viso panaikino beveik 62 tūkst. darbo vietų – daugiausiai nuo tarptautinės 2007-2008 metų finansų
Verslas
2023
Ekspertai: svarbiausias 2023-ųjų ekonominis įvykis – įstrigusi mokesčių reforma
Reikšmingiausias besibaigiančių 2023-ųjų metų ekonominis įvykis Lietuvoje buvo įstrigusi mokesčių reforma, taip pat energetikos sistemos transformacija, teigia dauguma BNS kalbintų ekonomistų. Visgi kai kurie pastebi, jog 2023-ieji buvo stabilumo ar net stagnacijos metai šalies ekonomikoje, todėl reikšmingiausią įvykį išskirti sudėtinga.
Verslas
2023-IEJI
Svarbiausi Lietuvos ekonomikos ir verslo įvykiai 2023-aisiais
Prasidėjus naujiems metams, BNS pristato svarbiausias numatomas ekonomikos prognozes, verslo įvykius bei įgyvendinamus strateginius projektus 2023-aisiais.
Komentarai
KOMENTARAS
Krizių metai: ar tampame atsparesniais ateities iššūkiams?
Reikšmingi įvykiai ir krizės yra svarbūs ne tik dėl tiesioginio poveikio visuomenei bei keliamos grėsmės jos vertybėms. Jie gali būti išnaudoti kaip galimybės peržiūrėti egzistuojančias taisykles ir rutinas bei keisti jas taip, kad taptume atsparesniais ateities krizėms. Tačiau tokiems pokyčiams reikia lyderystės ir kitų tinkamų sąlygų.
Aktualijos
2023-IEJI
Premjerė: 2023-ieji bus nelengvi, bet žmonių gyvenimas neturėtų blogėti
Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad 2023 metai bus nelengvi Lietuvai, bet ekonomines problemas valstybė bent iš dalies amortizuos – šalies ekonomika nežymiai augs, žmonių perkamoji galia nemažės, jie turės darbo, atlyginimai didės, o kainos augs lėčiau.
Komentarai
KOMENTARAS
Kaip karo metai pakeitė ES
ES pradėjo ir baigė metus krizėmis, o 2023-ieji irgi ramybės nežada. Praėjęs sausis pasveikino Briuselį Rusijos keliama įtampa, kuri galiausiai
Verslas
2022-IEJI
Verslo ir darbuotojų atstovai apie 2022-uosius ir lūkesčius 2023-aisiais
Baigiantis 2022-iesiems BNS paklausė verslo ir darbuotojų atstovų, kuo išskirtiniai jiems buvo Rusijos karo prieš Ukrainą ir jo nulemtų iššūkių pažymėti metai ir kokių lūkesčių jie turi 2023-iesiems.
Komentarai
KOMENTARAS
Kokios patirties pasiimsime iš šių metų?
Karas Ukrainoje, istoriškai labai didelė infliacija, sparčiai didėjusios palūkanų normos, vertybinių popierių kainų nuosmukis ir dar daug kitų neigiamai skambančių
Komentarai
REDAKTORIAUS ŽODIS
Svarbiausias 2023-iųjų tikslas
Karas Ukrainoje, pabėgėlių krizė, aukštos energijos išteklių kainos buvo dominuojančios temos 2022-aisiais – visiškai išstūmė koronaviruso pandemiją, dėmesį kausčiusią 2020
Verslas
INFLIACIJA
LB žada didinti kitų metų infliacijos prognozes
Nepaisant Europos Centrinio Banko sprendimų slopinti euro zonos infliaciją sparčiai didinant palūkanų normas, Lietuvos centrinis bankas žada didinti kitų metų šalies infliacijos prognozes, sako jo vadovas Gediminas Šimkus.
ŽYMA
2023