Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


38-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
BNS
Scanpix
Kyjivas.

23:43 Ukrainos oro pajėgos pataikė į 8 priešo oro taikinius, įskaitant du naikintuvus

23:27 Bučos meras Anatolijus Fedorukas sakė, kad mieste buvo rasta masinė kapavietė, kurioje buvo palaidota beveik 300 žmonių, o gatvėse guli dešimtys lavonų, kai kurie surištomis rankomis.

23:13 Išvadavus Kijevo sritį iš okupantų, rasti Motyžino kaimo viršininkės Olgos Suchenko ir jos vyro kūnai, kuriuos rusai pagrobė kovo 23 d.

22:48 „Azovo“ kovotojai per dieną sunaikino 2 tankus ir paėmė į nelaisvę Rusijos kariškius.

22:31 Okupantai sunaikino Kremenčugo naftos perdirbimo gamyklą.

22:11 Derybų su rusais komandos vadovas David Arahamiya mano, kad artimiausiu metu Stambule arba Ankaroje gali įvykti Ukrainos ir Rusijos lyderių pokalbis.

21:43 Kijevo Irpeno regione, kurį šeštadienį išlaisvino Ukrainos kariškiai, gelbėtojai konfiskavo 643 sprogstamuosius užtaisus.

20:39 Rusijos kariai apšaudė infrastruktūros objektus Mirhorodo mieste, Poltavos srityje ir apgadino oro uosto kilimo ir tūpimo taką.

20:35 Gynybos viceministrė Hanna Malyar sakė, kad visas Kijevo regionas buvo išvaduotas iš Rusijos okupantų.

20:20 Rusijos kariai pradėjo raketų smūgius į pramonės objektą netoli Šepetivkos, Chmelnickio srityje.

20:13 Azovo pulko vado pavaduotojas Svjatoslav Palamar kalbėjo apie dar vieną sunaikintos Rusijos technikos „partiją“ ir ragino atblokuoti Mariupolį bei gelbėti žmones iš griuvėsių.

19:55 Vicepremjerė Iryna Vereščuk praneša, kad šeštadienį humanitariniais koridoriais buvo evakuota daugiau nei 4 tūkst. asmenų.

19:41 Specialiosios nacionalinės policijos pajėgos pradėjo operaciją, kad išvalytų netoli Kijevo esančio Bučos miesto teritoriją.

„Policija daro viską, kad išlaisvintose teritorijose būtų atkurta teisė ir tvarka, kad vietos gyventojai galėtų kuo greičiau grįžti į gimtąjį miestą.

Teisėsaugininkai apžiūri kiekvieną kiemą ir pastogę, bendrauja su žmonėmis, teikia pagalbą vietos gyventojams.

Piliečiai, kuriems teko iškęsti okupacijos siaubą, pagal galimybes padeda policijai“, – teigia Nacionalinės policijos spaudos tarnyba.

19:30 Luhansko srityje rusai apgadino 16 namų ir magistralinį dujotiekį.

19:18 Černigove buvo sulaikytas Rusijos pilietis, kuris nuo 2014 metų gyvena Ukrainoje ir yra įtariamas pagalba okupantams.

19:07 Rusai blokuoja Buryno ir Putivlo miestus Sumų srityje, taip pat rengia reidus Jurjevo kaime, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabas.

18:31 Laikinai okupuotoje Balaklijoje Charkovo srityje rusų sviediniai pataikė į rajono ligoninę, todėl pacientus ir personalą reikia nedelsiant evakuoti.

18:08 Aukų skaičius dėl Rusijos raketos smūgio į Nikolajevo regiono valstybės administracijos pastatą jau siekia 36 žmones.

17:53 Rusijos kariai apšaudė infrastruktūros objektus Mirhorodo mieste Poltavos srityje, prieš tai virš Poltavos srities Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė dar dvi priešo raketas.

16:22 Okupantų išvaduotuose Kijevo srities Brovarskio, Vyšgorodskio ir Buchanskio rajonuose 2 dienoms bus įvesta sustiprinta komendanto valanda.

16:09 Dniepropetrovsko sritis buvo užpulta raketomis: buvo apgadinta geležinkelių infrastruktūra, sprogo automobiliai, buvo sužeistas vienas asmuo.

15:46 Baltarusijoje toliau aktyviai gabenama sunkioji Rusijos technika ir raketos.

15:37 Moldova nepatvirtina duomenų apie Rusijos karių mobilizavimą Padniestrėje.

15:24 Rusijos kariai bando įsiveržti į Donbasą. Įnirtingiausios kovos dabar vyksta nuo Iziumo iki Charkivo. Tai paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Vadimas Denisenka.

14:22 Šį rytą buvo paleista raketų ataka Charkivo centriniame kultūros ir laisvalaikio parke. Apšaudymo metu parke dirbo žmonės, sužalotas 57 metų kraštovaizdžio meistras. Tai praneša vietos valdžia.

14:22 Pavlogrado mieste nuaidėjo 2 raketų smūgiai, įjungtas pavojaus signalas.

14:14 Sumų OVA vadovas Dmitrijus Živickis teigė, kad iš Rusijos Federacijos teritorijos į regioną pateko daug Rusijos karių. Anot jo, yra formuojamas koridorius, kuriuo vyksta nuolatinis karinės technikos judėjimas iš Kijyvo ir Černihivo regionų priešinga Rusijai kryptimi. Tai reiškia, kad iš Kijyvo ir Černihivo sričių išvesti Rusijos kariai perkeliami ne tik į Donbasą, Charkivą ir Izumą, bet ir į Sumų sritį.

13:31 Energodare mitingo metu sužeisti keturi miesto gyventojai.

13:12 Lugansko srityje rusų karių numestas sviedinys nutraukė dujotiekį, visas miestas ir aplinkinės gyvenvietės liko be dujų.

12:38 Rusijos kariuomenė užblokavo evakuotis bandančių Melitopolio gyventojų automobilių koloną. Pravažiuoti negali apie 400 automobilių.

12:14 miesto gyventojai rinkosi į taikų mitingą, skirtą palaikyti Ukrainą. Kai Energodaro žmonės pradėjo skirstytis, atvyko rusų transportas, į kuriuos pradėjo vesti vietinius gyventojus. Po kelių minučių miestas drebėjo nuo sprogimų ir apšaudymų.

11:50 Rusų kariai, palikdami Černigovo sritį, miškuose paliko daug technikos. Ukrainos kariai parodė „laimikį“ ir perspėjo, kad apleistos rusiškos transporto priemonės ar apylinkės gali būti užminuotos.

11:26 Charkive Rusijos kariai apšaudė dvi dideles elektromechanines gamyklas. Apgadintos patalpos ir įranga, niekas nenukentėjo.

11:21 Visus okupantų užgrobtus Zaporižės AE blokus aptarnauja Ukrainos personalas. Visos keturios Ukrainoje veikiančios atominės elektrinės nuolat gamina elektrą. Pažymima, kad bendra elektrinių dabartinė galia užtikrina reikiamą elektros energijos kiekį šalies poreikiams. Radiacijos lygis nepasikeitė ir atitinka galiojančius standartus. Apie tai „Telegram“ kanale pranešė „Energoatom“ spaudos tarnyba.

11:08 Ukrainos Generalinis štabas pateikia tokius Rusijos nuostolius: apie 17 800 kareivių ir karininkų, 631 tankas, 1776 šarvuočiai, 317 artilerijos sistemų, 100 salvinės ugnies kompleksų, 54 priešlėktuviniai kompleksai, 143 lėktuvai, 134 sraigtasparniai, 1236 automobiliai, 7 laivai ir kateriai, 76 degalų cisternos, 87 dronai, 4 sparnuotųjų raketų paleidimo kompleksai.

10:58 Rusijos kariai pagrobė Tavrijsko merą Nikolajų Rizaką. Tai pranešė Tauridės miesto teritorinė bendruomenė.

10:52 Rusija perdislokuoja Rusijos karius Padniestrėje (Moldovoje). Manoma, kad rusai rengiasi pulti Ukrainą iš pietvakarių ir galima sulaukti provokacijų prie Ukrainos sienos. Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

10:11 Išlaisvintuose Irpino ir Romanivkos miestuose atkurtas mobilusis ryšys Starlink dėka. Tai pirmas toks atvejis Ukrainoje ir antras pasaulyje, praneša Ukrainos žiniasklaida.

09:53 Žitomiro desantininkai Charkivo srityje sunaikino du rusų kovinius sraigtasparnius Mi-28.

09:41 Ukrainoje buvo eliminuotas dar vienas Rusijos pėstininkų bataliono vadas – majoras Ruslanas Petruchinas.

09:21 Ukrainos pajėgos tęsia kovą prieš atsitraukiančias Rusijos pajėgas netoli Kijyvo. Pranešama, kad Rusijos kariai pasitraukė iš Hostomelio oro uosto, o Ukrainos kariai išsaugojo pagrindinį maršrutą rytiniame Charkive.

08:47 Dabartinis karo Ukrainoje žemėlapis pagal Financial Times.

07:46 Okupantai apie 2 val. nakties apšaudė Poltavos ir Kremenčiuko miestus. Mažiausiai keturiomis raketomis atakavo du infrastruktūros objektus Poltavoje. 6 valandą ryto Kremenčiuke su lėktuvais apšaudė pramoninius objektus. Tai telegramoje pranešė Poltavos srities karinės administracijos vadovas Dmitrijus Luninas. Informacija apie aukas dar tikslinama.

07:20 Ukrainos ginkluotosios pajėgos teigia apie Rusijos karių suintensyvėjimą Padniestrės pasienyje. Manoma, kad rusai persidislokuoja.

2022 04 02 00:32
Spausdinti