Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


57-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
UNIAN
Bučoje rasti negyvų žmonių kūnai.

21:39 Prezidentas Volodymyras Zelenskis įkūrė Nacionalinę tarybą po karo Ukrainai atstatyti.

21:15 Dnepropetrovsko srityje, Novomoskovsko rajone, trys raketos pataikė į geležinkelį. Suardyti bėgiai ir kontaktinis tinklas. Pranešama apie 5 nukentėjusius žmones.

19:40 Ukraina pranešė susigrąžinusi 19 Rusijos į nelaisvę paimtų kariškių ir civilių gyventojų, įvykus vėliausiam apsikeitimui belaisviais nuo karo pradžios prieš beveik du mėnesius.

19:20 Rusijos URM pareiškė: Maskva turi teisę taikiniu laikyti JAV ir NATO transportą su ginklais, jei jis važiuoja Ukrainos teritorijoje.

19:05 Didžiosios Britanijos gynybos ministerija sudarė dabartinį karinių veiksmų Ukrainoje žemėlapį.

18:45 Į Zaporižią atvyko trys mokykliniai autobusai su evakuotais žmonėmis iš Mariupolio, kuriems pavyko pravažiuoti pro Rusijos pajėgų okupuotą teritoriją, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas. Autobusuose, atvažiavusiuose atidarius humanitarinį koridorių iš Mariupolio, buvo matyti evakuoti moterys ir vaikai. Dėl pietų Ukrainoje vykstančių įnirtingų kovų anksčiau suformuoti humanitarinį koridorių daug kartų nepavyko.

17:52 Mariupolyje rusų okupantai bombarduoja ir apšaudo "Azovstal" gamyklos teritoriją, kurioje apsistoję civiliai, taip pat šaudo kitoje miesto dalyje. Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

17:14 Nacionalinės gvardijos oro gynybos padalinys Zaporožės srityje su MANPADS pagalba sunaikino priešo sraigtasparnį K-52 „Alligator“.

16:50 Tarptautinė migracijos organizacija skaičiuoja, kad daugiau nei 7,7 mln. (beveik vienas iš šešių) ukrainiečių turėjo persikelti iš savo gyvenamosios vietos į kitą dėl Rusijos okupantų apšaudymo ir karo veiksmų.

16:43 Chersono srityje okupantai perėmė žemės ūkio įmonių turtą, išvežė produkciją iš sandėlių ir grasindami privertė darbuotojus dirbti.

16:07 Oro desanto pajėgų gynybos padaliniai numušė Rusijos užpuolikų lėktuvą Su-25 ir bepilotį orlaivį Orlan-10, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo būrių vadovybė.

15:44 Aukščiausioji Rada karo padėtį pratęsė dar 30 dienų – iki gegužės 25 d.

15:40 Dėl raketų smūgių Zaporožėje buvo apgadintas traukinys kryptimi Zaporožė-Lvovas, keleiviai nenukentėjo.

15:36 93-iosios atskiros mechanizuotos brigados „Cholodnij Jar“ kariai numušė Rusijos lėktuvą Charkovo srities Iziumo kryptimi.

15:16 Ukrainos valdžia per savaitę surengė antrąjį apsikeitimą kaliniais, iš nelaisvės išgelbėdama 19 ukrainiečių, įskaitant sužeistuosius.

15:05 Borodjankoje buvo rastos dvi masinės kapavietės su devynių Ukrainos civilių, nužudytų rusų įsibrovėlių, kūnais. Kai kurie iš nužudytųjų turi kankinimo požymių. Tai pranešė Kyjivo srities policija.

14:40 Luhansko regiono administracijos vadovas Sergijus Gajdaj: užpuolikai kontroliuoja apie pusę Popasnos, mieste nuolat vyksta mūšiai.

14:11 Bučoje sunaikintas Viačeslavo Čornovolio archyvas. Tai pranešė Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga.

13:50 Okupantai du kartus raketomis pataikė į Zaporožę, niekas nenukentėjo. Apie tai skelbia regiono administracija.

13:49 Pseudoreferendumas dėl „ChLR“ įkūrimo Chersono regione numatytas balandžio 27 d. Apie tai praneša operatyvinė komanda „Pietūs“.

13:40 Rusijos gynybos ministerija vėl paskelbė apie Rubežno „išvadavimą“, sakė Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Sergejus Gajdaj. Administracijos vadovas taip pat pabrėžė, kad tai netikros naujienos.

13:10 Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Luhansko srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino libiečių ir sirų būrį.

12:39 Centrinė žvalgybos valdyba praneša, kad rusai visiškai izoliuoja okupuotas gyvenvietes nuo Ukrainos, uždraudžia evakuacijas ir neleidžia savanoriams patekti į jas.

12:30 Rusų įsibrovėliai Mangušo kaime įrengė kelias masines kapavietes, kur sunkvežimiais vežami nužudytų mariupolio gyventojų kūnai, pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Okupantai taip pat jaučiasi „Mariupolio užkariautojais“.

12:17 Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas: Ukrainos ginkluotosios pajėgos privalo susprogdinti Krymo tiltą.

12:00 Chersono miesto tarybos deputatas iš partijos „Gyvenkime čia“ įtariamas išdavyste: karo metu jis priešams teikė informaciją apie Ukrainos gynėjus regione, padėjo Rusijos kariuomenei, kurstė Rusijos propagandą.

11:30 Ukrainos valdžia reikalauja, kad okupantai iš Mariupolyje esančios „Azovstal“ gamyklos sudarytų humanitarinį koridorių civiliams ir sužeistiems kariams evakuoti, pranešė vicepremjerė Irina Vereščiuk.

11:10 Volodymyras Zelenskis pranešė, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiuo metu negali atblokuoti Mariupolio.

10:56 Lvovo regiono administracijos vadovas Maksimas Kozitskis sakė, kad šiandien Lvovo srityje buvo atmuštas raketos smūgis iš Juodosios jūros.

10:55 Charkovo regiono administracijos vadovas Olegas Sinegubovas pranešė, kad Rusų okupacinės pajėgos vėl apšaudė Charkovo rajonus iš daugkartinių raketų sistemų, buvo apie 15 šūvių.

10:52 JK gynybos ministerija: Atrodo, kad Rusija labai nori padaryti rimtą pažangą iki gegužės 9 d. ir gali bandyti iki tos datos atlikti greitas ir galingas operacijas. Vyksta aktyvus Kramatorsko puolimas. Rusijos aviacija aktyviai veikia, bandydama palaikyti puolimą Donbase iš oro ir sunaikinti Ukrainos oro gynybą.

JK gynybos minsiterija
Situacijos Ukrainoje apžvalga.

10:38 Rusų okupantai kare su Ukraina jau prarado 21 000 karių, 829 tankus ir 172 lėktuvus, praneša Ukrainos generalinio štabas.

10:10 Ukraina bandys atverti dar kelis humanitarinius koridorius. Humanitarinius kolidorius siekiama atverti Chersono regione iš Vysokopylio, Novovoznesenskės ir Myroliubyvkos gyvenviečių.

09:59 Keturi autobusai pajudėjo iš Rusijos pajėgų apsupto Mariupolio. Jais evakuojami žmones iš smarkiai sugriauto miesto, skelbia Ukrainos Vyriausybė.

09:04 Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, okupantai nužudė 208 vaikus ir sužeidė 376, skelbia Ukrainos generalinė prokūratūra.

Ukrainos generalinė prokūratūra
Suvestinė.

08:57 Kryvyj Rog regiono valstybinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas pranešė, kad vakar vakare rusų įsibrovėliai salvėmis apšaudė Zelenodolsko miestą ir Velika Kostromka kaimą.

07:54 Luhansko srities valstybinė administracija: Rubižnėje ir Novodružske Rusijos kariuomenė sugriovė namus, o Severodonetske sunaikino maisto atsargas.

06:50 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas praneša, kad Chersono srityje rusų įsibrovėliai planuoja organizuoti priverstinę gyventojų mobilizaciją karui su Ukraina.

04:12 Vakar Donecko srityje rusai sužeidė 5 civilius, pranešė Donecko regiono administracijos pirmininkas Pavelas Kirilenko.

03:40 Kachovkos miesto teritorinė bendruomenė pranešė, kad Chersono srities Kachovkos mieste rusų įsibrovėliai paleido du vietos gyventojus, sulaikytus balandžio 11 d.

2022 04 21 08:52
Spausdinti