Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


58-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
BNS
UNIAN
Tvarkymo darbai po okupantų apšaudymų.

18:51 Maskvos ir Kyjivo derybos, skirtos užbaigti jau beveik du mėnesius trunkantį Rusijos karą provakarietiškoje Ukrainoje įstrigo, pareiškė rusų užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

16:55 Nyderlanduose, Hagoje su delegacija viešinti teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska susitikimuose su tarptautinių teisingumo institucijų atstovais sako, kad teisingumas privalo triumfuoti, tęsiantis Rusijos invazijai į Ukrainą.

„Mūsų visų pastangos išliks istorijos vadovėliuose. Turime išsaugoti tikėjimą teisingumu ateities kartoms. Todėl visais būdais privalome siekti, kad teisingumas triumfuotų“, – penktadienį išplatintame pranešime sakė E. Dobrovolska.

Ministerija nurodė, kad gegužės 6 dieną Vilniuje vyks tarptautinė konferencija apie tai, kaip užtikrinti baudžiamumą už agresijos nusikaltimą.

16:50 Kyjive penktadienį viešintis kultūros ministras Simonas Kairys absurdiška pavadino situaciją, kai Ukrainoje kariaujanti ir ją griaunanti Rusija pirmininkauja UNESCO Pasaulio paveldo komitetui, skirtam saugoti unikalius statinius.

16:40 Naujoje Kachovkoje, kuri yra laikinai okupuota, iškeltos Rusijos ir SSRS vėliavos.

UNIAN
Naujoji Kachovka.

16:24 JT stebėtojų misija užfiksavo tyčinį 50 civilių nužudymą Bučoje, o tai prilyginama karo nusikaltimams.

16:23 BNS: Kremliaus karinės kampanijos Ukrainoje sėkmė priklauso nuo to, ar Rusijai pavyks užimti strategiškai svarbų Mariupolio uostamiestį, kurį jau kelias savaites supa Maskvos pajėgos, penktadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė vietos gubernatorius.

16:21 BNS: Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pranešė, kad penktadienį telefonu paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną leisti pristatyti humanitarinę pagalbą į apsiaustą Ukrainos Mariupolio uostamiestį per stačiatikių Velykas.

16:19 Donecko srityje penktadienį, 15 val., rusai apšaudė 20 gyvenviečių, sunaikindami arba apgadindami 34 civilius objektus, pranešė Donecko regiono administracijos vadovas Pavlo Kyrylenko.

16:02 „Azovstal“ yra apie tūkstantis civilių, sakė ombudsmenė Liudmila Denisova.

14:21 Ukrainos žvalgybos duomenimis, okupantai planuoja įtraukti Rusijos gvardiją ir FSB į tolesnį ataką prieš „Azovstal“ gamyklą blokuotame Mariupolyje, kurią gina Ukrainos pajėgos.

14:17 Prancūzija Ukrainai duos 155 mm „Nexter CAESAR“ savaeigės artilerijos pabūklus, pranešė Emanuelis Macronas.

13:45 Rusai apšaudė regioninę traumų ligoninę Lymane, Donecko srityje, praneša „Ukrainska pravda“.

13:44 „Energoatom“ paskelbė įrodymus, kad virš Pietų Ukrainos atominės elektrinės skrido Rusijos sparnuotoji raketa.

13:30 Ukrainos vicepremjerė Irina Vereščiuk pareiškė, kad Rusijos kariuomenė atsisako atidaryti humanitarinį koridorių, kuriuo civiliai galėtų palikti Mariupolyje esantį „Azovstal“.

13:21 Chersono srities Olešoko meras Jevgenas Ryščiukas sakė, kad nuo balandžio 23 dienos Rusijos kariai perims miesto kontrolę ir atsakomybę už jį.

12:40 Kyjivo regione teisėsaugos pareigūnai jau rado 1084 civilių kūnus, iki 75 proc. jų buvo nužudyti šaunamaisiais ginklais. Daugiau nei 300 kūnų dar neatpažinti, pranešė Kyjivo srities policija.

12:34 Paskelbtas Ukrainoje vykstančių karo veiksmų žemėlapis.

Britų žvalgyba
Karo veiksmų Ukrainoje žemėlapis.

12:28 Zaporožės srityje per AN-26 katastrofą (buvo numuštas galimai civilių lėktuvas) žuvo vienas žmogus, o dar du buvo sužeisti, pranešė Zaporožės regiono karinė administracij.

12:14 Rusai atsisako atverti koridorių civiliams, o kariškiams suteikia koridorius patekti į nelaisvę, apsimesdami, kad tai tas pats, sakė vicepremjerė Irina Vereščiuk.

11:56 Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba: Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino tris okupantų granatų sistemas ir oro gynybos sistemą.

11:36 Rusijos gynybos ministerija: Antrojo „specialiosios operacijos“ etapo metu Rusijos kariuomenė planuoja visiškai kontroliuoti Donbasą ir Pietų Ukrainą, taip pat numatyta atverti koridorių į Krymą.

10:27 Rusai trikdo evakuaciją – Rubežnoje vyksta apšaudymas. Tai paskelbė Lugansko regiono administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

10:24 Lėktuvas An-26 šį rytą sudužo Zaporožės regione, praneša Zaporožės regiono administracija. Yra sužeistų.

UNIAN
Lėktuvas.

10:06 Ukrainos kariuomenės generalinio štabo duomenimis, Rusijos okupacinių pajėgų nuostoliai nuo karo pradžios: 21 200 karių, 838 tankai ir 2162 vnt. šarvuotų kovos mašinų.

09:58 Ukrainos premjeras: prireiks mažiausiai 600 milijardų dolerių atsatyti Ukrainai.

09:43 Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė „Azovost“ blokadą su Mariupolio gynėjais, o ne puolimą, nes mano, kad būtų tikslingiau Rusijos pajėgas iš miesto perkelti kita kryptimi, o puolimas reikštų didelius nuostolius.

Britų žvalgyba
Britų žvalgybos duomenys.

09:20 Regionų kerinės administracijos: Rusijos kariai apšaudė Charkovą iš artilerijos, priešas nesumažino spaudimo Donbasui, o Chersono sritį ištiko humanitarinė katastrofa.

09:18 Vicepremjerė Irina Vereščiuk praneša, kad šiandien humanitarinių koridorių nebus.

09:17 Rusai apšaudė Donecko srities Slovjanską tikriausiai kasetinėmis bombomis – regiono karinės administracijos vadovas Vadimas Liachas.

08:54 Partizanai Melitopolyje jau sunaikino apie 100 įsibrovėlių, sakė miesto meras Ivanas Fiodorovas.

08:43 Ukrainos politikui iš Lipčių (Charkovo sritis) Vadimui Kudikovui buvo pranešta apie įtarimus valstybes išdavyste.

UNIAN
Vadimas Kudikovas.

08:42 Rusai Ukrainoje nužudė 208 vaikus, pranešė Ukrainos generalinė prokūratūra.

Generalinė prokūratūra
Suvestinė.

08:32 Per praėjusią parą okupantai 11 kartų bandė apšaudyti Luhansko srities civilius gyventojus – Luhansko regiono administracijos vadovas Sergijus Gajdaj. Sužeisti 4 žmones.

08:25 Generalinis štabas pranešė apie okupantų nuostolius Donbase pastarosiomis dienomis: balandžio 20 d., buvo sužeista daugiau nei 200 įsibrovėlių (išvežti į Novoajdaro rajono ligoninę), penkiasdešimt likviduota.

Pietų karinės apygardos 58-osios jungtinės ginkluotės armijos 136-osios atskirosios motorizuotosios šaulių brigados bataliono taktinė grupė, veikusi Kurachovskio kryptimi, patyrė didelių nuostolių (iki 250 žmonių) ir neteko iki 10 vientų raketų ir pabūklų artilerijos sistemų vienetų.

08:24 Evakuotis spėję Mariupolio gyventojai pasakoja, kad įsibrovėliai bandė juos įtikinti išvykti į Rusiją.

08:02 Generalinė prokuratūra užfiksavo aštuonis atvejus, kai Rusija užverbavo ukrainiečių vaikus veikti prieš savo valstybę.

07:48 Per pastarąją dieną rusų įsibrovėliai apšaudė Charkovą ir jo regioną apie 50 kartų, sakė Charkovo regiono administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

07:30 Okupantai nuo balandžio 30 d. uždraus įvažiuoti ir įvažiuoti į Krymą, pranešė generalinis štabas.

06:24 Beveik trys ketvirtadaliai gyventojų paliko kontroliuojamą Donecko srities teritoriją – šiuo metu yra likę apie 430 tūkst. asmenų. Apie tai skelbia Donecko srities valstybės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenko.

2022 04 22 08:16
Spausdinti