Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


62-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
NEXTA
Pora Mariupolyje.

18:02 Rusijos gynybos ministerija grasina smogti „sprendimų priėmimo centrams“ Kyjive, jei Ukraina užpuls objektus Rusijoje.

17:48 Radiacijos lygis Černobylio atominėje elektrinėje yra „nenormalus“ po mėnesio, kai zoną okupavo Rusijos kariai. Tai pareiškė Tarptautinės atominės energijos agentūros vadovas Rafaelis Grossi, lankydamasis Černobylio atominėje elektrinėje, praneša AFP.

TATENA vadovas pabrėžė, kad Rusijos trumpalaikė šios srities okupacija buvo „labai labai pavojinga“.

17:44 Zaporožėje netoli Spasivkos kaimo Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė rusišką raketą, pranešė regiono karinė administracija.

17:31 Moldovos prezidentė Maia Sandu sakė, kad sprogdinimai Padniestrėje ir pastangos padidinti eskalaciją regione buvo susiję su pajėgomis, esančiomis nepripažintame regione, o ne Ukraina.

17:13 Mariupolyje žuvusi Ukrainos vandensvydžio čempiono Jevgeno Obedinskio 12-metė dukra, kurią anksčiau okupantai išvežė į Donecką, grąžinta į Kyjivą pas senelį, pranešė Mariupolio miesto taryba.

16:28 Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas mano, kad Rusija bando destabilizuoti situaciją nepripažintoje „Padniestrės Moldovos Respublikoje“ ir užsimena, kad Moldova lauktų „svečių“.

16:26 Kovo mėnesį du trečdaliai Nikolajevo buvo apsupta. Rusijos kariuomenė priartėjo prie Pietų Bugo, bet ukrainiečiai sugebėjo juos atstumti. Dabar rusai yra nedideliame sektoriuje tarp Chersono ir Nikolajevo regionų Stanislavo-Aleksandrovkos linijoje. Tai paskelbė miesto meras Aleksandras Senkevičius.

16:03 Chersono miesto taryboje okupantai ir kolaborantai surengė susitikimą, kuriame pristatė vadinamąjį Chersono regiono valstybės administracijos „vadovą“ Volodymyrą Saldo ir Chersono miesto administracijos „vadą“ Oleksandrą Kobetą.

15:57 Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas Ukrainos norą surengti specialias derybas Mariupolyje pavadino „teatrališku gestu“ ir teigė, kad Rusija vis dar laukia atsakymo į jos pasiūlymus, kurie esą prieš 10 dienų buvo perduoti Kyjivui.

15:19 Balandžio 26–29 dienomis Baltarusijos oro pajėgos ir oro gynybos pajėgos surengs bendras štabo pratybas, kuriose dalyvaus Rusijos kariškiai, pranešė Baltarusijos Respublikos gynybos ministerija.

15:13 Paskelbtas karo veiksmų Ukrainoje žemėlapis.

Britų gynybos žvalgyba
Karo veiksmų žemėlapis.

14:11 Naktį prieš gamyklą „Azovstal“ buvo įvykdyti 35 oro antskrydžiai, o po griuvėsiais yra civilių.

13:54 Žiniasklaida praneša, kad Rusijos kariai pradėjo raketų smūgį Odesos regione, apgadindami tiltą per Dniestro žiotį.

13:32 Mažiausiai trys žmonės žuvo ir septyni buvo sužeisti per Rusijos apšaudymą Charkove, praneša Charkovo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synegubovas.

12:48 „Daugiau nei 30 proc. gyventojų Mariupolyje ir kituose Donecko srities rajonuose yra atjungti nuo elektros energijos, jų tiekimo atkurti neįmanoma“, – pareiškė DTEK generalinis direktorius Maksimas Tymčenka.

12:36 Donecko liaudies respublikos lyderis, Kremliaus statytinis Denisas Pušilinas įkūrė „medalį“ „Už Mariupolio išlaisvinimą“, rašoma telegrame.

„Manau, kad būtų tikslinga įsteigti medalį „Už Mariupolio išlaisvinimą“ ir įteikti jį kariams, ypač pasižymėjusiems kovose dėl šio miesto“, – teigia D. Pušilinas.

12:17 Okupantai Mariupolyje neduoda maisto vyrams, kol jie nedalyvauja darbuose, įskaitant nulaužų, masinių kapų tvarkymą ir pan., teigia Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

12:16 Sumų regione ir gretimuose kaimuose pasigirdo sprogimai su šūviais, pranešė regiono karinė administracija.

12:03 Charkovo gynybos metu žuvo buvęs Lvovo Karpatų futbolininkas, gynęs Ukrainą kaip 95-osios atskiros oro puolimo brigados dalis.

11:47 Mikolajevo meras Aleksandras Senkevičius pareiškė, kad miesto valdžia ruošiasi Rusijos puolimui arba net apgulčiai.

11:34 Balandžio 23 d. per Odesos apšaudymą mirė nėščia moteris ir jos vyras.

11:27 Dėl apšaudymo iš Rusijos teritorijos Sumų srityje buvo uždrausta artėti prie sienos 1 kilometro atstumu, pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenka.

11:19 Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direktorato teigimu, Rusija bando papildyti darbo jėgos praradimą žadėdama didžiulius atlyginimus ir galimybę plėšikauti.

11:16 Trys rusiškos raketos pataikė į Zaporožės infrastruktūrą, dvi – į įmonę, žinoma, kad vienas žmogus žuvo, vienas buvo sužeistas, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

10:55 Gaisras Kremenčugo kogeneracinėje elektrinėje buvo užgesintas balandžio 26-osios rytą, pranešė Dmitro Luninas, Poltavos regiono karinės administracijos vadovas.

10:34 Generalinis štabas skelbia okupantų nuostolius.

Generalinis štabas
Suvestinė.

10:05 Nepatvirtintais duomenimis, Padniestrėje buvo apšaudytas karinis aerodromas.

10:04 Vadinamoji Padniestrės (Moldovos teritorija netoli Ukrainos sienos) vidaus reikalų ministerija pranešė, kad ankstų balandžio 26 d. rytą Majako kaime, Grigoriopolio rajone, nugriaudėjo du sprogimai: pirmasis – 6.40 val., antrasis – 7.05 val.

10:01 Pasirodė nuotraukos, kuriose iš „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje rūksta juodi dūmai.

NEXTA/Sky news
„Azovstal“ gamykla.

09:59 Balandžio 26-osios naktį rusų okupantai toliau apšaudė Ukrainos rytus ir pietus, o blogiausia padėtis Donbaso ir Chersono srityje, pranešė regionų karinės administracijos.

09:38 Keturi žmonės yra ligoninėje dėl raketų atakos Kremenčuke Poltavos srityje. Apie tai pranešė ligoninės gydytojas.

09:21 Rusijos kariuomenė vykdo puolimo operacijas Zaporožės srities Orichovo rajono Trudoliubivkos kryptimi, Pologi miestelyje apgadinti 8 namai, Molochansko miesto geležinkelio stotyje apgadintas lengvasis automobilis, pranešė Zaporožės karinė administracija.

09:11 „Energoatom“ skelbia, kad buvo paleistos dar dvi sparnuotosios raketos netoli Ukrainos AE.

09:10 Okupantai nužudė 217 ukrainiečių vaikų, praneša Generalinė prokuratūra.

Generalinė prokuratūra
Suvestinė.

09:09 Luhansko srityje tęsiasi kovos Popasnoje ir Rubižnėje. Per dieną regione užfiksuota 17 apšaudymų – regiono karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

08:57 Britų žvalgyba: Rusijos pajėgos galimai bando apsupti gerai įtvirtintas ukrainiečių pozicijas Rytų Ukrainoje.

Pranešama, kad griuvo Kreminos miestas, o į pietus nuo Iziumo vyksta intensyvios kautynės, kai Rusijos kariai iš šiaurės ir rytų bando veržtis į Slavjansko ir Kramatorsko miestus.

Ukrainos pajėgos ruošia gynybą Zaporožėje galimai Rusijos atakai iš pietų.

08:16 Zaporožės regiono karinė administracija: Rusijos kariuomenė pradėjo raketų smūgį Zaporožėje, galimų aukų skaičius tikslinamas.

07:35 Chersono srities Velyka Oleksandrivkos vietovėje Ukrainos kariškiai sunaikino amunicijos sandėlį ir nužudė 70 rusų (tikslus žuvusiųjų skaičius tikslinamas), pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

06:48 Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras praneša, kad rusai galimai planuoja apšaudyti Karlivsko rezervuaro užtvankas Donecko srityje.

05:58 Rusijos Federacijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas tvirtina, kad Ukraina neva apšaudė Golovčino ir Žuravlevkos kaimus.

05:00 Daugiau nei 2 milijonai ukrainiečių tapo migrantais, sako Ukrainos socialinių reikalų ministerija

2022 04 26 08:58
Spausdinti