Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


73-ioji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Ukrainskaja Pravda
Zaporožė.

21:40 UNIAN: rusai „Grad“ salvinės ugnies sistemomis apšaudė gyvenvietę Lugansko regione, apšaudymo metu žuvo 11 ir 14 metų berniukai. 8 ir 12 metų mergaitės bei 69 metų moteris buvo sužeistos.

20:21 Rusijos gynybos ministerija teigia, kad bent trys oro uostai Ukrainoje buvo atakuoti didelio tikslumo raketomis.

19:20 Ukrainos vicepremjerė Iryna Vereščuk pranešė, kad iš Mariupolyje esančios „Azovstal“ gamyklos, kurioje įsitvirtinusius ukrainiečių karius bando sunaikinti rusai, buvo evakuoti visi vaikai, moterys ir pagyvenę žmonės.

19:15 Ukrainiečiai teigia numušę 7 mln. JAV dolerių vertės rusų žvalgybos ir atakos droną „Forpost“. Dronas, kaip teigiama, buvo numuštas vykdantis civilių ir karinių objektų žvalgybą Ukrainos pietuose. Teigiama, kad „Forpost“ yra vienas iš brangiausių dronų, kuriuos turi Rusijos karinės pajėgos.

18:36 Ukraina teigia, kad Donbaso regione atakavo traukinių transporto arteriją. Pranešama, kad dėl šios nuotolinės atakos Rusijos pajėgoms turėtų būti dar sunkiau susidoroti su logistiniais iššūkiais, kurie ir iki šiol itin silpnino Rusijos puolamąsias galimybes.

18:31 Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pirmą kartą pareiškė, kad miesto gyventojai, Ukrainos sostinę palikę dėl karo, gali planuoti grįžimą namo. „Saugumo užtikrinti dar negalime, tačiau po gegužės 8-9 d. bus galima po truputėlį grįžinėti į namus“, – sakė V. Klyčko.

17:33 Raketų smūgiai Odesoje: Unian praneša, kad Rusijos kariuomenė, padedama strateginės aviacijos, į Odesą paleido šešias raketas. Keturios raketos pataikė į objektus gyvenamuosiuose rajonuose, kilo gaisrai, kuriuos stengiasi užgesinti specialiosios tarnybos. Duomenys apie sužeistuosius kol kas renkami. Kitos dvi raketos pataikė į jau anksčiau sunaikintą plentą.

16:45 BNS: Kyjivas šeštadienį pranešė, kad jo pajėgos nuskandino dar vieną Rusijos karo laivą netoli Juodosios jūros Gyvačių salos, išgarsėjusios invazijos pradžioje dėl Ukrainos pasieniečių atsisakymo pasiduoti Maskvai.

Ukrainos gynybos ministerija savo pranešime nurodė, kad ginkluotas dronas sunaikino „Serna“ klasės desantinį katerį ir oro erdvės gynybos sistemą prie Rusijos pajėgų užimtos nedidelės salos.

15:29 Kyjivo meras Vitalijus Kličko pranešė, jog Ukrainos sostinėje išlieka maža tikimybė išpuoliams, todėl po gegužės 9 - osios ukrainiečiai galėtų sugrįžti atgal į Kyjivą.

15:15 Valstybės sienos tarnybos pirmininkas Andrejus Demčenka pranešė, jog rusų kariai du kartus įvykdė raketų ir bombų atakas Sumų regiono teritorijoje.

14:40 Odesoje nuaidėjo sprogimai, matyti dūmai virš miesto. Apie tai pranešė „Suspline Odesa“ pašnekovai.

13:54 Kijevo regioninės karinės administracijos vadovas Oleksandras Pavliukas pranešė, jog Kijevo regione vienas kaimas liko be dujų, o individualūs namai – be vandens.

13:50 Odesos miesto taryba pranešė, jog rusai paleido keturias raketas.

13:46 Oro pajėgų „Pivden“ spaudos centro duomenimis, Ukrainos pietuose buvo numuštas brangus rusų atakos dronas.

13:31 Padniestrėje prie sienos su Ukraina buvo pranešta apie naujus sprogimus. Apie įvykiu informavo nepripažinta Padniestrės vidaus reikalų ministerija.

12:51 NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pranešė, jog nuo karo Ukrainoje pradžios aljansas nepastebėjo pasikeitimų Rusijos branduolinio ginklo strategijoje.

12:35 Juodoje jūroje prie Gyvatės salos Ukrainos gynėjai sunaikino „Sernos“ tipo rusų katerį. Apie tai pranešė operatyvinės grupės „Pietūs“.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

12:27 Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos karininkai traukiasi iš kovinių pozicijų saugoti parado sunaikintame Mariupolyje.

12:12 Gruodžio 1 – osios iniciatyvinė grupė kreipėsi į pasaulį, jog išgelbėtų Mariupolio gynėjus: „Mes, Ukrainos mokslininkai, žmogaus teisių aktyvistai, buvę disidentai, išgyvenę totalitarinės sistemą, kreipiamės į jus, politikus, kurių priimti sprendimai gali padėti Ukrainai ir jos didvyriams.“

11:17 Okupantai masiškai apšaudė Donecko sritį, tačiau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko atmušti dvi priešo atakas. Pranešė Donecko srities administracijos vadovas Pavelas Kirilenko.

Ukrainskaja Pravda
Rusų apšaudymas Donetsko srityje.

10:54 Žuvo žurnalistas Maksimas Medinskis, gynęs Ukrainą ginkluotųjų pajėgų gretose. Bolgrado miesto taryba reiškia gilią užuojautą Medinskių šeimai dėl tragiškos sūnaus žūties.

10:44 Charkivo srityje rusai pradėjo raketų ataką prieš Krasnogradą. Pranešė Charkivo regioninė karinė administracija.

10:15 Nikolajevo gynėjai išbandė iš užsienio gautus ginklus. Pranešė Ukrainos gynybos ministerijos atstovas spaudai.

Ukrainos gynybos ministerija
Nikolajevo gynėjai.

09:20 Rusija paleido raketas į Poltavos sritį. Poltavos OVA vadovas Dmitrijus Luninas pranešė: „Rusijos priešai paleido raketas į Karlovką – atvykimų infrastruktūros objektą. Šiuo metu tiksliname informaciją apie nukentėjusiuosiu.“

09:18 Okupantai neleidžia iš Zaporožės mūšio lauko išvežti Ukrainos karių kūnų. Pranešė Zaporožės OVA vadovas Aleksandras Starukhas.

08:52 Odesoje dėl oro gynybos pajėgų pratybų kilo pavojaus signalas. Pranešė Odesos regioninės karinės administracijos operatyvinio štabo vadovas Sergejus Bratčukas.

Ukrainskaja Pravda
Karinės oro pajėgų pratybos Odesoje.

07:26 Ukrainos geležinkelio paskyrė evakuacinį traukinį iš Luhansko srities. Pranešė Ukrainos geležinkeliai.

2022 05 07 10:55
Spausdinti