Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


80-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Scanpix
Ukrainoa.

22:17 Luhansko srities vadovas Serhijus Haidai pareiškė, kad nepaisant ginkluotųjų pajėgų klaidų ir pralaimėjimo, Rusijos kariai vėl ruošiasi pulti Severskio Donecą.

21:52 Šeštadienį dėl rusų okupantų veiksmų Donecko srityje žuvo 3 žmonės, 4 buvo sužeisti.

20:34 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė įstatymo projektą, draudžiantį prorusiškas politines partijas.

20:01 Rusijos Juodosios jūros laivynas paliko du patruliuojančius laivus, o rusų bandymas užgrobti stebėjimo postus Chersono srities Tokarevo rajone žlugo.

18:52 Rusai ir toliau vykdo puolimo operacijas Rytų operatyvinėje zonoje, didžiausias okupantų aktyvumas išlieka Slobožanskio ir Donecko srityse.

18:26 Didelė 500–1000 automobilių kolona iš Mariupolio, daugiau nei tris dienas išbuvusi okupacijos punkte, pagaliau buvo paleista Zaporožės link.

17:54 Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Serhijus Haidai pranešė, kad pirmą kartą per ilgą laiką iš Severodonecko buvo evakuota 17 žmonių.

17:35 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad 128 brigados iš Šiaurės Osetijos konfiskavo Rusijos trofėjus, įskaitant naujausią BMP-3, ginklus, amuniciją ir asmeninius daiktus.

17:00 Azovo pulkas pramešė, kad rusų okupantai ir toliau meta bombas ant Mariupolio gynėjų, naudoja sunkiąją artileriją, tankus. Daugybę okupantų šturmuodami „Avozstal“ gamyklą.

16:40 Donecko srities policijos atstovas pranešė, kad „Avozstal“ gamykloje antisanitarinėmis sąlygomis, be vaistų, vandens ir maisto slepaisi apie 600 sužeistųjų. Daugelis iš jų sužaloti sunkiai.

15:45 Ukrainos žvalgybos duomenimis, 8 iš 40 Rusijos karių iš Gyvatės salos grįžo į okupuotą Sevastopolį.

15:10 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos daliniai praktikuojasi puolimo įgūdžius – vyksta mokymai amerikiečių šarvuočiuose, kurie jau tarnauja kartu su Ukrainos pėstininkais.

Ukrainos sausumo ginkluotosios pajėgos
Karių treniruotė.

14:47 Rusijos propagandistai tvirtina, kad okupuotame Chersono tardymo izoliatoriuje kaliniai bandė maištauti, tačiau buvo nuslopinti Rusijos kariuomenės.

14:31 G7 užsienio reikalų ministrai įsipareigojo stiprinti Rusijos ekonominę ir politinę izoliaciją, toliau tiekti ginklus Ukrainai.

13:36 Ukrainos gynėjai Iziumo kryptimi perėjo į kontrataką, pranešė Charkovo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synegubovas.

13:12 Ryte okupantai apšaudė pasienio miestelį Blešnią Černigovo srityje, pranešė operatyvinė vadovybė „Šiaurė“.

12:30 Operatyvinė komanda „Pietūs“: Rusijos kariai bando sustiprinti savo pozicijas Gyvatės saloje ir perkėlė ten savo oro gynybos sistemas.

11:25 Ukrainos saugumo tarnyba: okupantų „vadovais“ laikinai okupuotame Chersono regione paskirtos buvusios padavėjos ir perbėgėliai jau planuoja bėgti į Krymą.

10:46 Ukraina šiuo metu derasi dėl 60 žmonių evakuacijos iš „Azovstal“, pranešė Ministro pirmininko pavaduotoja Iryna Vereščuk.

10:29 Generalinė prokuratūra: gegužės 12 dieną ligoninėje mirė 12-metis berniukas, kuris gegužės 1 dieną buvo sunkiai sužeistas per Popasnos miesto apšaudymą Luhansko srityje. Žuvusių vaikų skaičius išaugo iki 227.

10:13 Regionų karinės administracijos: Naktį rusų okupantai apšaudė Charkovą ir jo apylinkes, Mikolajevą, Chersoną ir Donbasą, o kovos tęsėsi per visą fronto liniją Zaporožės srityje, taip pat Iziumo kryptimi.

10:01 Skelbiami okupantų nuostoliai Ukrainoje.

Ukrainos gynybos ministerija/UNIAN
Suvestinė.

09:39 VSAT: Rusijos kariuomenė nevaldomomis raketomis apšaudė Sumų regioną.

09:12 Okupantai Luhansko srityje per dieną sunaikina apie 50 namų, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Hajdaj.

09:03 Britų žvalgyba tvirtina, kad prorusiškos administracijos įkūrimas Chersone tik pabrėžia Rusijos politinių tikslų Ukrainoje žlugimą.

Pažymima, kad Rusijos įsteigta karinė-civilinė Chersono administracija paskelbė prašysianti Rusijos įtraukti šį regioną į Rusijos Federaciją.

08:30 Naktį Rusijos kariai iš uragano reaktyvinių sistemų apšaudė Dniepropetrovsko sritį, pranešė regiono administracijos vadovas Valentinas Rezničenko.

07:39 Virš Belgorodo srities (Rusija) vėl pasigirdo garsai, panašūs į sprogimą.

06:31 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Oro gynybos padaliniai per vieną dieną numušė tris bepiločius orlaivius „Orlan-10“. Okupantai aktyviausiai veikia Slobožanskio ir Donecko srityse.

06:02 Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai: Rusijos kariuomenė tikriausiai nusprendė visiškai apleisti savo pozicijas aplink Charkovą.

05:45 Pentagono duomenimis, šiuo metu Ukrainoje yra 105 rusų bataliono taktinės grupės.

05:12 Rusai didelio tikslumo raketomis smogė Kremenčugo šiluminei elektrinei, pranešė Poltavos regiono valstybės administracijos pirmininkas Dmitrijus Luninas.

04:17 „Azovo“ pulko kovotojai Mariupolyje nukovė apie 6000 rusų karių, tarp jų ir vieną generolą.

2022 05 14 08:21
Spausdinti