Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PAŽADAI
A. Baerbock: Vokietija imsis priemonių prieš „Nord Stream 2“, jei Rusija aštrins padėtį
BNS
Scanpix
A. Baerbock.

Vokietija kartu su partneriais imsis priemonių dėl Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto „Nord Stream 2“ įgyvendinimo užbaigimo, jei Rusija toliau eskaluotų padėtį, Kijeve pareiškė vokiečių užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

„Kalbant apie „Nord Stream 2“, šiuo metu šis projektas nėra iki galo įgyvendintas, nes yra sustabdytas jo sertifikavimo procesas. Kita vertus... jis turi geopolitinių niuansų, apie tai kalbame nuolat. Todėl palaikydami bendrą Vokietijos ir JAV pareiškimą sakome: jei iš Rusijos tęsis padėties aštrinimas, su savo partneriais imsimės atitinkamų priemonių“, – bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos URM vadovu Dmytro Kuleba pirmadienį kalbėjo A. Baerbock.

Vokietijos diplomatijos vadovė taip atsakė į klausimą, koks „Nord Stream 2“ projektas yra – ekonominis ar politinis.

Ji pabrėžė, kad naujoji Vokietijos vyriausybė koalicine sutartimi leido aiškiai suprasti, kad energetinės politikos klausimai turi būti sprendžiami vadovaujantis atitinkamomis Europos teisės normomis.

A. Baerbok antradienį Maskvoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Anksčiau pirmadienį Rusijos URM pareiškė, kad „Nord Stream 2“ įjungimas bus reikšmingas indėlis užtikrinant visos Europos Sąjungos energetinį saugumą“, ir pabrėžė, kad „ vamzdyno sertifikavimo procedūra, kurią atliks Vokietijos reguliavimo institucijos ir Europos Komisija, neturėtų būti dirbtinai vilkinama ir politizuojama“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 01 17 16:15
Spausdinti