Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 22 d.


RINKIMAI SAKARTVELE
Atsikratyti košmariškos Gruzijos svajonės
Evaldas Labanauskas
Scanpix
Dauguma kartvelų – už narystę ES.

Spalį vyksiantys Sakartvelo parlamento rinkimai nulems ne tik šalies, bet ir viso Pietų Kaukazo regiono kryptį

Apie 100 km nuo Tbilisio nutolęs Signagio miestelis išsiskiria didele XVIII a. tvirtove su 4 km ilgio sienomis, žavingu senamiesčiu ir vaizdu į jo papėdėje besidriekiantį vynu garsėjantį Alazanijos slėnį bei už jo besistiebiančias snieguotas Kaukazo kalnų viršūnes. Prieš daugiau nei dešimtmetį ypatingą šio miestelio grožį pastebėjo tuometis Sakartvelo vadovas Michailas Saakašvilis ir surengė jo visa apimančią renovaciją. Netrukus ten ėmė traukti būriai turistų iš Vakarų ir kitų šalių, o kai kurie net susigundė įsigyti nekilnojamojo turto.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Tačiau pasikeitus valdžiai ir praėjus dvylikai „Gruzijos svajonės“ valdymo metų dauguma užsieniečių, tarp jų ir Lietuvos piliečių, pardavė savo turtą ar paprasčiausiai užkalė langus ir duris. Vakariečių turistus pakeitė rusai, indai ir kinai. M. Saakašvilio laikais milžiniškais žingsniais į Vakarus skubėjusi šalis sustojo ir ėmė gręžtis atgal.

2024 10 10 06:45
Spausdinti