Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


GYNYBA IR SAUGUMAS
B. Johnsonas: Britanija ir Indija susitarė dėl naujos gynybos ir saugumo partnerystės
BNS
Scanpix
B. Johnsonas.

Jungtinė Karalystė ir Indija susitarė dėl „naujos ir išplėstos“ gynybos ir saugumo partnerystės, penktadienį viešėdamas Naujajame Delyje sakė britų premjeras Borisas Johnsonas.

Abi šalys turi „bendrą interesą išlaikyti Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną atvirą ir laisvą“, jis sakė stovėdamas šalia Indijos ministro pirmininko Narendra Modi.

Naujasis Delis priklauso vadinamajam Ketvertui, kurį taip pat sudaro JAV, Japonija ir Australija. Ši grupė siekia užtikrinti atsvarą vis kategoriškiau veikiančiai Kinijai.

Tačiau Indija nuo Šaltojo karo laikų palaiko glaudžius ryšius su Maskva, kuri Naujajam Deliui tebėra didžiausia karinės technikos ir amunicijos tiekėja. Indija taip pat atsisakė pasmerkti Rusiją už invaziją Ukrainoje.

„Autokratinės prievartos grėsmės dar labiau padidėjo, – atkreipė dėmėsį B. Johnsonas. – Todėl mums gyvybiškai svarbu gilinti bendradarbiavimą.“

Anot B. Johnsono, nauja partnerystė yra „dešimtmečius truksiantis įsipareigojimas“. Jis taip pat gyrė ryšius tarp Britanijos, „vienos seniausių demokratijų, ir Indijos, neabejotinai didžiausios demokratijos“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 22 11:43
Spausdinti