Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RUSIJOS KANKINIAI
B. Nemcovo duktė po A. Navalno mirties ragina tęsti kovą su V. Putinu
ELTA
Scanpix
Žana Nemcova.

Žana Nemcova, 2015 m. netoli Kremliaus nužudyto Boriso Nemcovo fondo įkūrėja, prisiminė JAV prezidento Joe Bideno žodžius, kad, jei Aleksejus Navalnas mirtų Rusijos kalėjime, „pasekmės būtų rimtos“ ir nurodė, kad viena iš tokių pasekmių turėtų būti visapusiška pagalba Ukrainai priešinantis rusų agresijai.

Tai Ž. Nemcova pasakė kalbėdama konferencijoje Miunchene, pranešama Nemcovo fondo kanale platformoje „Telegram“.

„Šiandien mums kalbant apie Aleksejų Navalną ir jo mirtį, noriu priminti, kad dar iki plataus masto karo Ukrainoje pradžios JAV prezidentas Bidenas pasakė, kad, jei Navalnas mirtų kalėjime, pasekmės būtų rimtos. Ir man rodosi, kad tokiomis pasekmėmis turėtų būti karinė, ekonominė ir humanitarinė pagalba Ukrainai“, – Miunchene vykstančioje saugumo konferencijoje aptariant Rusijos ateitį kalbėjo Ž. Nemcova.

Ji pareiškė visiškai palaikanti šias priemones, kadangi V. Putinui „negalima leisti laimėti Ukrainoje“. Be to, anot Žanos Nemcovos, būtina toliau taikyti sankcijas Rusijai, net jeigu jos poveikio iškarto ir neturi, nes Rusijos ekonomika šiuo metu stovi ant karinio pamato.

Komentuodama A. Navalno mirtį kolonijoje, Ž. Nemcova sakė mananti, jog tai buvo žmogžudystė ir pritarė politiko sutuoktinei Julijai Navalnajai, kad „turime kovoti su tuo absoliučiu blogiu, kuriuo yra Vladimiras Putinas“.

Pranešama, jog Rusijos federalinė pataisos namų tarnyba penktadienį pranešė, kad Aleksejus Navalnas mirė Jamalo–Neneco autonominės srities kolonijoje Nr. 3.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog akivaizdu, kad A. Navalną, kaip ir kitus tūkstančius kankinių, pražudė V. Putinas. Jis paragino pasaulio vadovus nestovėti nuošalėje ir patraukti Rusijos prezidentą atsakomybėn už opozicionieriaus nužudymą.

2024 02 19 07:55
Spausdinti