Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


PARAMA UKRAINAI
B. Pistorius dėl NATO karių Ukrainoje: turime liautis diskutavę
ELTA
Scanpix
Borisas Pistorius.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono kalbos apie NATO karių siuntimą į Ukrainą tik suerzino sąjungininkus. Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius paragino nutraukti diskusijas dėl galimo Vakarų šalių sausumos dalinių siuntimo į Ukrainą.

„Niekas iš tikrųjų nenori batų Ukrainos žemėje. Šiuo metu vyksta atitinkamos diskusijos, taigi turime liautis diskutavę“, – sakė politikas penktadienį lankydamasis Helsinkyje. Idėją dėl sausumos dalinių siuntimo į Ukrainą praėjusią savaitę iškėlė Prancūzijos prezidentas E. Macronas.

Panašiai kritiškai kalbėjo ir Suomijos gynybos ministras Anttis Häkkänenas: „Niekas šiuo metu neremia sausumo pajėgų idėjos, – teigė jis. – Tačiau visi remia didesnę pagalbą ginklais, amunicija ir lėšomis. Ir į tai dabar turėtume koncentruotis.“

B. Pistorius, be to, sumenkino debatų dėl „Taurus“ sparnuotųjų raketų perdavimo Ukrainai svarbą. Ilgojo nuotolio raketos nenulems šio karo, pabrėžė jis. Kancleris Olafas Scholzas ne kartą pareiškė, jog yra riba, kurios Vokietija niekada neperžengs – „tai yra įsitraukimas į karą“. „Tai yra priežastis, kodėl „Taurus“ dar nebuvo pristatytos“, – pridūrė ministras, turėdamas omenyje 500 km galinčias skrieti raketas.

2024 03 08 14:06
Spausdinti