Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Bet kokia kaina: demaskuota daugiau kaip 360 grupių, gabenusių į užsienį tarnybos armijoje vengiančius ukrainiečius
ELTA
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios Ukrainoje demaskuota daugiau kaip 360 organizuotų nusikalstamų grupių, kurios padėdavo šaukiamojo amžiaus vyrams nelegaliai kirsti šalies sieną.

Tai per nacionalinį televizijos maratoną pranešė Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Deja, mėginimai nelegaliai kirsti sieną tęsiasi „žaliajame“ sienos ruože, t. y už kontrolės punktų ribų. Tokių mėginimų fiksuojama ir keliuose esančiuose kontrolės punktuose, kur sieną galima kirsti legaliai. Ten pažeidėjai naudoja suklastotus dokumentus arba bando papirkti Valstybinės sienos apsaugos tarnybos inspektorius. Daugiausia atvejų fiksuojame „žaliajame“ ruože pasienyje su Rumunija ir Moldova. Daug atvejų ir Užkarpatėje“, – sakė A. Demčenka.

Anot jo, vengiantys tarnybos vyrai dažnai renkasi sunkius maršrutus per kalnuotą vietovę ar kalnų upes. Užfiksuotas ne vienas sienos pažeidėjų žūties atvejis.

„Galiojant karinei padėčiai pasieniečiai aktyviai dirba, kad atskleistų schemas ir nustatytų organizuotas nusikalstamas grupes, kurios žada žmonėms padėti nelegaliai kirsti sieną. Tokių grupių išaiškinta daugiau kaip 360. Tai ir organizatoriai, ir bendrininkai, kurie už pinigus žmonėms žada, kad padės jiems nelegaliai pereiti sieną“, – sakė Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai, primindamas, kad už tokius veiksmus numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos pasieniečiai 2023 metais sulaikė apie 8 tūkst. vyrų, mėginusių kirsti sieną už kontrolės punktų ribų. Dar 3 tūkst. bėglių kontrolės punktuose pateikė suklastotus dokumentus.

2024 02 28 09:18
Spausdinti