Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Britų žvalgyba: Rusijos pastangos išeikvoti Ukrainos oro gynybą greičiausiai nebuvo sėkmingos
ELTA
Scanpix
Sugriautas gamyklinis pastatas Odesoje.

Rusija rengia daugybę atakų Irane pagamintais bepiločiais orlaiviais, kad išsekintų Ukrainos oro gynybą, tačiau vargu ar šalies agresorės pastangos buvo itin sėkmingos, sakoma tviteryje paskelbtoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos atnaujintoje žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.

Per 2023 m. gegužės mėnesį Rusija paleido į Ukrainą daugiau nei 300 Irano dronų „Shahed“, tai buvo iki šiol intensyviausias šių ginklų sistemų panaudojimas.

„Tikriausiai Rusija paleidžia tiek daug dronų, kad priverstų Ukrainą išnaudoti itin vertingų pažangių oro gynybos raketų atsargas. Mažai tikėtina, kad Rusijai būtų reikšmingai pasisekę: Ukraina neutralizavo mažiausiai 90 proc. atlekiančių dronų daugiausia naudodama senesnius ir pigesnius oro gynybos ginklus ir pasitelkusi elektroninius trikdžius“, – sakoma ministerijos pranešime.

Ekspertai pridūrė, kad greičiausiai Rusija taip pat mėgino aptikti ir smogti Ukrainos pajėgoms gerokai toliau nuo fronto linijų. „Tačiau Rusija ir toliau veikia labai neefektyviai iš toli smogdama į tokius dinamiškus taikinius, nes jos gebėjimas pataikyti itin prastas“, – teigė ministerija.

2023 06 05 13:33
Spausdinti