Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KRAŠTUTINIAI DEŠINIEJI
Buvęs „Frontex“ vadovas stojo į M. Le Pen gretas: kitas žingsnis – Europos Parlamento rinkimai
ELTA
Scanpix
Fabrice‘as Leggeri.

Buvęs Europos pasienio ir kranto apsaugos agentūros („Frontex“) vadovas Fabrice‘as Leggeri paskelbė prisijungęs prie Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų partijos „Nacionalinio susivienijimo“ (RN), praneša AFP.

F. Leggeri, kuriam 55-eri, vadovavo „Frontex“ nuo 2015 iki 2022 m., kai atsistatydino vykstant Europos Sąjungos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) tyrimui.

Šeštadienį jis paskelbė prisijungęs prie partijos RN kandidatų sąrašo rinkimuose į Europos Parlamentą, kurie įvyks birželio mėnesį.

Anksčiau šiai partijai vadovavusi Marine Le Pen dabar yra jos frakcijos pirmininkė parlamente.

„RN turi konkretų planą ir gebėjimą jį įgyvendinti“, – F. Leggeri sakė laikraščiui „Journal du Dimanche“.

„Esame pasiryžę kovoti prieš pasinėrimą į migraciją, kurios nei Europos Komisija, nei eurokratai nelaiko problema, o veikiau projektu ir aš galiu tai paliudyti“, – sakė jis.

„Šiandien renkuosi pasinaudoti savo patirtimi ir kompetencija, kad pasitarnaučiau prancūzams“, – jis paskelbė socialiniame tinkle „X“, anksčiau vadintu „Twitter“.

Politikas primena vadovavęs „Frontex“ beveik 7-erius metus, o valstybinėje tarnyboje dirbęs apie 30 metų, specializuodamasis saugumo ir migracijos srityse. Todėl jis teigia, kad jo pasirinkimas yra nuoseklus.

Visuomenės apklausos rodo, kad rinkimuose į Europos Parlamentą kraštutinės dešiniosios partijos pritrauks daugiau rinkėjų nei anksčiau, o F. Leggeri įrašytas trečiuoju partijos RN kandidatų sąraše.

Kai vadovavo „Frontex“, F. Leggeri pasisakė už tvirtas ES sienas ir dažnai buvo kaltinamas neteisėtų migrantų apgręžimo (angl. pushback) politikos toleravimu.

Prancūzijos laikraštis „Le Point“ rašė, kad OLAF konfidencialiame raporte apie F. Leggeri nustatyta, jog jis „nesivadovavo procedūromis, buvo nesąžiningas ES atžvilgiu ir prastai vadovavo darbuotojams“.

2024 02 18 10:41
Spausdinti