Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Chersono srityje per artimiausias 20 valandų vandens lygis pakils metru
ELTA
Scanpix
Chersonas.

Okupantams rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, vandens lygis Chersono srityje per artimiausias 20 valandų pakils dar metru.

Tai trečiadienį „Telegram“ kanale pranešė Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas, kuriuo remiasi UNIAN.

„Naktį incidentų neužfiksuota. Apsėmimo intensyvumas mažėja, bet dėl didelių užtvankos sugriovimų vandens dar daugės. Prognozuojame, kad per artimiausias 20 valandų jo lygis pakils apie metrą“, - pareiškė pareigūnas.

Jis pažymėjo, jog naktį pradėjo semti Bilozirkos bendruomenę, kurios vakar vanduo dar nepasiekė.

„Šio ryto duomenimis, kairiajame Dniepro krante esančioje Chersono srities dalyje apsemti 1852 namai. Visi dirba, kad padėtų potvynio zonoje atsidūrusiems žmonėms“, - pridūrė O. Prokudinas.

Pasak jo, naktį pagalbos paprašė 13 žmonių, iš kurių penki gyvena okupuotoje Chersono srities dalyje kairiajame Dniepro krante.

„Iki 6 val. ryto evakuoti 1457 žmonės, iš Korabelo mikrorajono išvežti 1286“, - informavo O. Prokudinas.

Kaip jau buvo pranešta, antradienį, birželio 6-ąją, 2 val. 30 min., Rusijos kariškiai susprogdino Kachovkos HE. Jėgainė buvo susprogdinta nuotoliniu būdu. Sprogimo epicentru tapo mašinų salė.

Pasak Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo Michailo Podoliako, Kachovkos HE susprogdino Rusijos kariuomenės 205-asis motorizuotųjų šaulių dalinys.

2023 06 07 09:40
Spausdinti