Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
D. Šmyhalis: Ukraina kruopščiai ruošiasi kontrpuolimui
ELTA
Scanpix
Denysas Šmyhalis.

Ukrainos gynybos pajėgos kruopščiai ruošiasi artėjančiam kontrpuolimui ir pradės jį „tinkamu metu“, kad „pademonstruotų sėkmę“.

Tai pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis „Sky News“.

„Mes pradėsime (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą), kai bus tinkamas metas, kai jam bus visiškai pasirengta. Mes nedelsdami pradėsime kontrpuolimą, kai mūsų karinė ir politinė vadovybė priims sprendimą“, – sakė jis.

Premjeras pridūrė, jog dabar gynybos pajėgos labai kruopščiai ruošiasi kontrpuolimui, kad jis būtų tikrai sėkmingas.

„Ruošiamės labai kruopščiai, nes tai labai svarbi operacija, ir mes suprantame, kad šioje operacijoje turime pademonstruoti sėkmę mūsų visuomenei, mūsų partneriams, visam pasauliui ir mūsų priešui“, – pabrėžė D. Šmyhalis.

Pasak gynybos ministro pavaduotojos Hanos Maliar, Ukrainos kariuomenė jau ėmėsi kontrpuolimo veiksmų fronte, įskaitant ir Bachmuto gynybą. Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė turi kelis planus, kaip išvaduoti teritorijas iš okupantų.

Portalas primena, jog Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto narys Fiodoras Venislavskis pareiškė, kad Ukrainos pajėgų kontrpuolimas Rusijai bus „staigmena, kurios mažiausiai tikimasi“. Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas gali būti netikėtas ir daugeliui ukrainiečių.

2023 05 09 10:54
Spausdinti