Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


JAV
D. Trumpas atvyko į Niujorką išklausyti istorinių kaltinimų
BNS
Scanpix
Protestuotojai Niujorke.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį atvyko į Niujorką, kur antradienį turi išklausyti beprecedenčius kriminalinius kaltinimus, galinčius supurtyti visą 2024 metų prezidento rinkimų kampaniją.

76 metų respublikonas, pirmasis prezidentas per JAV istoriją, kuriam pareikšti kriminaliniai kaltinimai, antradienį bus oficialiai apkaltintas dėl 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijos metu vienai pornografijos žvaigždei sumokėtų pinigų – už tylėjimą apie jųdviejų romaną.

Po 2016 metų rinkimų D. Trumpas tapo Baltųjų rūmų šeimininku.

Pirmadienį atskridęs iš Floridos D. Trumpas, maždaug 16 val. 15 min. vietos (23 val. 15 min. Lietuvos) laiku eidamas į savo dangoraižį „Trump Tower“ Penktojoje aveniu pamojo šalininkams.

Jo atvykimas sustiprinto saugumo sąlygomis taip pat buvo istorinis, turint galvoje tiesiogines JAV televizijų transliacijas ir žiniasklaidos sraigtasparnius, sekusius jo kortežą.

D. Trumpas kaltinimus Manhatano teisme išklausys antradienį po pietų, taip pat atidžiai stebimas žiniasklaidos. Tikimasi, kad šiuo pasirodymu jis bandys pasinaudoti telkdamas paramą savo kampanijai dėl perrinkimo.

„JIE ATEINA NE MANĘS, JIE ATEINA JŪSŲ – AŠ TIESIOG STOVIU JIEMS SKERSAI KELIO!“ – savo socialinės žiniasklaidos platformoje „Truth Social“ parašė D. Trumpas. Tai buvo viena iš tuzino jo žinučių, paskelbtų pakeliui iš namų Floridoje į Niujorką.

2023 04 04 09:21
Spausdinti