Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


D. TRUMPO FINANSINĖS PROBLEMOS
D. Trumpui bent trumpam pavyko išsisukti nuo turto areštavimo
IQ
Scanpix
D. Trumpas.

Buvęs JAV prezidentas ir dabartinis pagrindinis Respublikonų partijos kandidatas artėjančiuose rinkimuose Donaldas Trumpas pirmadienį sumokėjo 175 mln. JAV dolerių (162,5 mln. eurų) vertės užstatą Niujorko civilinėje sukčiavimo byloje. Tokiu žingsniu politikas išvengė jo valstijoje esančio turto įšaldymo.

Praėjusią savaitę Niujorko valstijos apeliacinis teismas sumažino užstato sumą nuo 464 mln. dolerių (431 mln. eurų), kuri turėjo būti sumokėta iki kovo 25 d., ir pratęsė mokėjimo terminą 10 dienų. Analitikai neabejoja – jei suma nebūtų sumažinta, o terminas pratęstas, D. Trumpui būtų kilę neįveikiamų iššūkių sumokėti užstatą, o tai reikštų, kad prokurorai areštuotų jo nekilnojamąjį turtą, įskaitant ir nuosavybę Manhatane. Pats D. Trumpas yra sakęs, jog 464 mln. dolerių užstatas yra „praktiškai neįmanomas“, nes šiuo metu jis neturi pakankamai pinigų jam sumokėti.

Užstatą suteikė Kalifornijoje registruota bendrovė „Knight Insurance“.

D. Trumpo advokatai teigia, kad dabar buvęs prezidentas sieks apskųsti teismo nuosprendį, kai teisėjai nusprendė, jog D. Trumpas ir jo bendrovė „Trump Organization“ tyčia išpūtė savo valdomo turto vertę ir dalyvavo schemose gaunant palankias paskolas ir draudimo tarifus, kurių kitaip nebūtų gavę. Jei D. Trumpas pralaimės apeliacinį procesą, jam teks sumokėti daugiau nei 450 mln. dolerių sumą, kurią buvo priteisę prokurorai.

2024 04 02 17:14
Spausdinti