Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


NATO
Danija pripažįsta neturinti pakankamai išteklių savo įsipareigojimams Aljansui vykdyti
ELTA
Scanpix
Danų kariai.

Danijos sausumos pajėgų vadas generolas majoras Arpė Nielsenas pripažino, kad esama didelių trūkumų užtikrinant šalies galimybes ginti savo teritoriją ir vykdyti įsipareigojimus NATO, nors Kopenhaga ketina didinti išlaidas gynybai.

Generolas tai pareiškė interviu naujienų agentūrai „Reuters“.

Aljansas iškėlė Danijai užduotį sudaryti sunkiąją pėstininkų brigadą, bet procesas stringa, taip pat ir dėl to, kad šalis nusprendė perduoti Ukrainai visus 19 savaeigių artilerijos pabūklų „Caesar“.

„Mes turime tapti stipresni ir ištaisyti visa tai, kam neskyrėme reikiamo dėmesio daugelį metų po Berlyno sienos griuvimo“, - sakė Danijos sausumos kariuomenės vadas.

„Didžiausia mūsų problema – personalas. Manau, jog turime imtis visų priemonių, kad pritrauktume ir išlaikytume jaunimą“, – pridūrė A. Nielsenas.

Jis taip pat pabrėžė, kaip svarbu plėtoti karinę infrastruktūrą, tobulinti techniką, „suteikti jaunuoliams galimybę išeiti karinį rengimą geresnėmis sąlygomis“.

Danija yra viena iš NATO steigėjų. Pasibaigus šaltajam karui, šalis sumažino savo karinį potencialą, perorientavo jį į taikos palaikymo operacijas Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

2023 03 31 11:09
Spausdinti