Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Dauguma amerikiečių mano, kad. J. Bidenas nėra tinkamas antrajai kadencijai
ELTA
ELTA/EPA
J. Bidenas.

JAV prezidentui Joe Bidenui paskelbus apie savo ambicijas siekti perrinkimo, apklausos jam nieko gero nežada. „The Washington Post“ ir stoties ABC užsakymu atliktas tyrimas parodė, jog dauguma amerikiečių mano, kad jis nei protiškai, nei fiziškai nėra pakankamai stiprus efektyviai eiti prezidento pareigas.

63 proc. apklaustųjų nurodė, kad 80-metis J. Bidenas, jų manymu, neturi protinio aštrumo. 62 proc. pareiškė nuomonę, kad jis nėra pakankamai fiziškai stiprus.

Apie buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kuris kitais metais vyksiančiuose rinkimuose taip pat mėgins grįžti į Baltuosius rūmus, amerikiečiai buvo daug geresnės nuomonės. Daugumos jų vertinimu, 76-erių eksprezidentas yra psichiškai ir fiziškai tinkamas užimti postą. 54 proc. mano, kad D. Trumpas tam yra psichiškai stiprus, 64 proc. įsitikinę, kad jis pakankami sveikas fiziškai.

Tačiau J. Bidenas pranoko savo konkurentą kitu aspektu – sąžiningumo ir patikimumo klausimu. 41 proc. apklaustųjų teigė, kad J. Bidenas yra sąžiningas ir patikimas. Taip manančiųjų apie D. Trumpą buvo 33 proc.

Vis dėlto net tarp demokratus remiančių amerikiečių tik 36 proc. nurodė, jog norėtų, kad partijos kandidatas būtų J. Bidenas. 58 proc. pageidautų „ko nors kito“.

J. Bidenas balandžio 25 d. paskelbė sieksiantis perrinkimo 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose. Tada jam bus 81 metai, o galimos antrosios kadencijos pabaigoje – 86.

2023 05 08 15:43
Spausdinti