Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
Dauguma „Twitter“ respondentų nubalsavo už E. Musko atsistatydinimą iš vadovo pareigų
BNS
Scanpix

Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai pirmadienį nubalsavo už prieštaringai vertinamo savininko, JAV milijardieriaus Elono Musko atsistatydinimą iš generalinio direktoriaus pareigų.

E. Muskas tokį balsavimą surengė praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai pradėjo vadovauti socialinės žiniasklaidos milžinei, ir žadėjo pasielgti taip, kaip nuspręs apklausos dalyviai.

„Ar turėčiau atsistatydinti iš „Twitter“ vadovo pareigų?“ – sekmadienį parašė E. Muskas tviteryje, paprašydamas vartotojų balsuoti „taip“ arba „ne“.

Apklausa baigėsi pirmadienį. Už E. Musko atsistatydinimą balsavo 57,5 proc. iš daugiau nei 17 mln. respondentų.

Pats milijardierius apklausos rezultatų kol kas nepakomentavo.

Spalio 27 dieną E. Muskas perėmė „Twitter“ valdymą ir nuo to laiko spėjo sulaukti daug prieštaringų vertinimų. Jis atleido pusę darbuotojų, leido kraštutinių dešiniųjų veikėjams grįžti į platformą, sustabdė kai kurių žurnalistų paskyras ir bandė apmokestinti anksčiau nemokamas paslaugas.

Analitikai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad milijardieriui įsigijus „Twitter“, E. Musko elektromobilių gamintojos „Tesla Inc.“ akcijų kaina nukrito trečdaliu.

Paskelbęs naujausią apklausą jis per diskusijas su tviterio naudotojais pareiškė, kad šiuo metu negalvoja apie jokius įpėdinius, ir dar kartą perspėjo, kad „Twitter“ galėtų bankrutuoti.

Neprognozuojamasis milijardierius apklausą dėl savo vadovavimo surengė netrukus po to, kai pabandė išsipainioti iš kitos kontroversijos.

Sekmadienį „Twitter“ paskelbė, kad nebeleis vartotojams reklamuoti savo paskyrų keliose konkurentų socialinės žiniasklaidos platformose, įskaitant „Facebook“ ir „Instagram“.

Tačiau po kelių valandų atrodė, kad E. Muskas vis dėlto atsisakė tokios politikos. Jis tviteryje parašė, kad užuot atsižvelgus į atskirus „Twitter“ įrašus, politika apsiribos „paskyrų sustabdymu tik tada, kai tų paskyrų pagrindinis tikslas yra reklamuoti konkurentus“.

2022 12 19 17:08
Spausdinti