Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Dislokuoti Prancūzijos kariai Ukrainoje: E. Macronas neatmeta tokios galimybės
ELTA
Scanpix
Emmanuelis Macronas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad neatmestų Prancūzijos sausumos pajėgų dislokavimo Ukrainoje.

Vėlai pirmadienį Paryžiuje pasibaigus konferencijai dėl pagalbos Ukrainai E. Macronas pareiškė, jog nėra nesvarstytinų klausimų siekiant garantuoti, kad Rusija nelaimėtų karo prieš Ukrainą.

Per daugiau nei 20 valstybių vadovų ir ministrų pirmininkų susitikimą sutarimo dėl sausumos pajėgų panaudojimo nebuvo, tačiau nieko negalima atmesti kalbant apie ateities dinamiką, sakė E. Macronas. Kiekviena šalis galėtų savarankiškai ir suvereniai nuspręsti dėl sausumos pajėgų dislokavimo.

Prieš išvykdamas į susitikimą Paryžiuje Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico perspėjo apie „pavojingą įtampos eskalavimą“ su Rusija. Atskiros šalys, kurių jis nenorėjo įvardyti, tikriausiai yra pasirengusios siųsti savo karius tiesiogiai į Ukrainą, sakė jis, bet perspėjo, jog tai neįtikintų Rusijos pasiduoti, o tikrai padidintų konflikto eskalavimo riziką.

Susitikime buvo nuspręsta sudaryti koaliciją tiekti Ukrainai raketas atakoms toli Rusijos užnugaryje ir per trumpą laiką iš savo atsargų mobilizuoti papildomą amuniciją, sakė Prancūzijos prezidentas.

Dėl prancūzų naikintuvų „Mirage“ pristatymo dar nenuspręsta, tačiau Prancūzijos karinė technika, kuri galėtų padėti Ukrainai, vis dar aptariama, sakė E. Macronas.

2024 02 27 09:00
Spausdinti