Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Donaldo Trumpo mįslė: kodėl amerikiečiai už jį balsuoja?
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Scanpix
Ir vėl?.

D. Trumpas užtikrintai skinasi kelią pergalės link Respublikonų partijos pirminiuose rinkimuose ir tampa visuotinių rinkimų favoritu.

Įsivaizduokite, kad esate vidutinio amžiaus baltaodis amerikietis, neturintis aukštojo išsilavinimo, tačiau kasdien einantis į darbą, kurį kruopščiai ir sąžiningai atliekate. Jūs stovite eilėje į kalvą, kurios viršuje, pasislėpę už horizonto, stūkso vartai į amerikietišką svajonę. Eilė – ilga, tačiau joje jau praleidote nemažai laiko ir tikite, kad galiausiai už jūsų kantrybę ir triūsą bus atlyginta, tai yra galiausiai amerikietiška svajonė taps jūsų realybe.

Eilėje už jūsų – neturtingi amerikiečiai ir imigrantai, dažnai kitos rasės, įvairaus amžiaus žmonės. Jums jų gaila, bet praleisti prieš save nenorite, nes ir pats ilgai laukėte. Tačiau eilė į priekį juda tik tiek, kiek juda JAV ekonomika, o ši išgyvena įvairiausius laikus. Tad ir jūs vis pastovite vietoje.

Maža to, į priekį pradedami praleisti tie neturtingieji vargšai, vadinasi, jums teks laukti dar ilgiau. O praeidami pro šalį jauni kairiųjų pažiūrų atstovai ir žiniasklaida išjuokia jūsų išpažįstamas tradicines vertybes dėl šeimos, santykių, patriotiškumo, religijos. Visa tai, kas jums pažįstama ir miela, kas jūsų gyvenime suteikia nors kiek stabilumo ir pažadą, kad už nuoširdų darbą bus atlyginta, dabar griūna. Amerikietiška svajonė dar niekada neatrodė taip toli. Jaučiatės apgauti, palikti likimo valiai, iš jūsų netrukdomai tyčiojamasi.

2024 03 14 06:45
Spausdinti