Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
E. Muskas: pasamdyta nauja „Twitter“ vadovė
BNS
Scanpix
E. Muskas.

Elonas Muskas ketvirtadienį pranešė, kad pasamdė žmogų, pakeisiantį jį socialinio tinklo „Twitter“ ir naujai pavadintos patronuojančiosios bendrovės „X Corporation“ vadovų postuose.

Gruodžio mėnesį „Twitter“ vartotojai balsavo už savininko E. Musko atstatydinimą iš generalinio direktoriaus pareigų per platformoje surengtą apklausą. Ją vos kelios savaitės po to, kai pradėjo vadovauti socialinių tinklų milžinei, surengęs E. Muskas žadėjo gerbti rezultatus.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad pasamdžiau naują „X/Twitter“ generalinę direktorę“, – rašė E. Muskas tviteryje. Jis neatskleidė savo įpėdinės vardo, bet nurodė, kad ji pradės dirbti maždaug po pusantro mėnesio.

„Mano vaidmuo virs vykdomojo pirmininko ir vyriausiojo technologijų pareigūno, prižiūrinčio produktų, programinės įrangos ir sistemų operacijas, pareigomis“, – pridūrė milijardierius.

E. Muskas buvo kritikuojamas dėl to, kad valdydamas „Twitter“ atitraukia savo dėmesį nuo vadovavimo bendrovėms „Tesla“ ir „SpaceX“.

Tačiau panašu, kad jis pagaliau suvokė situaciją dėl „šio „Twitter“ košmaro ir neįmanomos užduoties“ bandyti suderinti vadovavimą „Twitter“, „Tesla“ ir „SpaceX“, pranešime investuotojams teigė bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas.

Jei E. Muskas įgyvendins šį savo sprendimą, jis pavėluotai įvykdys pažadą atsižvelgti į „Twitter“ apklausos rezultatus.

Už jo atsistatydinimą balsavo 57,5 proc. iš daugiau nei 17 mln. paskyrų.

„Atsistatydinsiu iš generalinio direktoriaus pareigų, kai tik surasiu kokį nors pakankamai kvailą, kad imtųsi šio darbo, žmogų!“ – tuo metu paskelbė E. Muskas.

Nuo spalio pabaigos E. Muskas visiškai valdo „Twitter“ ir, būdamas generaliniu direktoriumi, ne kartą sulaukė prieštaringų vertinimų, nes atleido didžiąją dalį darbuotojų, vėl priėmė į platformą kraštutinių dešiniųjų pažiūrų veikėjus, nušalino žurnalistus ir apmokestino anksčiau nemokamas paslaugas.

Žiniasklaidos konglomerato „NBCUniversal“ pasaulinės reklamos ir partnerysčių vadovė Linda Yaccarino buvo potenciali kandidatė į „Twitter“ vadovo postą, teigiama laikraščio „The Wall Street Journal“ pranešime.

„Manau, kad tas, kurį jis pasamdė, nusipelno mūsų užuojautos ir gailesčio, – sakė nepriklausomas technologijų analitikas Robas Enderle'as iš konsultacijų bendrovės „Enderle Group“. – Tikrasis išbandymas bus tai, ar jis gali atsitraukti ir leisti jai dirbti savo darbą.“

2023 05 12 10:10
Spausdinti