Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


STAGFLIACIJOS PADĖTIS EUROPOJE
ECB vadovė: nėra požymių, kad Europa atsidūrė stagfliacijos akivaizdoje
BNS
BNS Foto
ECB vadovė Ch. Lagarde.

Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė Christine Lagarde pareiškė, jog šiuo metu jokie duomenys nerodo, kad Europą apima stagfliacija – didelės infliacijos, menko, jokio ekonomikos augimo ar nuosmukio bei aukšto nedarbo lygio derinys.

Kipro sostinėje vykusioje konferencijoje Ch. Lagarde kalbėjo, kad šiuo metu „neturime dviejų elementų, kurie būdingi stagfliacijai“ – užsitęsusio nuosmukio ir nuolat augančios infliacijos.

Ch. Lagarde pabrėžė, kad nors infliacija euro zonoje šiais metais neabejotinai bus gerokai didesnė dėl degalų ir maisto produktų kainų ūgtelėjimo, ECB nesitiki, kad ji ir toliau didės, bet mano, jog ji galiausiai kris iki „mūsų siektinos 2 proc. ribos“.

ECB vadovė sakė, kad sąlygos tebėra „gana nepastovios“ dėl sutrikimų, kuriuos sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą, o euro zonos centrinė finansų institucija nuolat analizuoja įvairius scenarijus, kur link viskas gali pakrypti.

Ch. Lagarde sakė esanti tikra, kad ECB išanalizuos šiuos duomenis gerokai anksčiau birželį mėnesį planuojamo jo vykdomosios tarybos posėdžio, kuris priims reikiamus sprendimus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 31 08:38
Spausdinti