Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
ES įtraukė į sankcijų sąrašą Rusijos samdinių grupuotę „Wagner“
ELTA
Twitter
„Wagner“ samdiniai.

Už „aktyvų dalyvavimą Rusijos agresijos kare prieš Ukrainą“ Europos Sąjunga (ES) įtraukė į savo sankcijų sąrašą Rusijos samdinių grupuotę „Wagner“.

„Wagner“ pajėgos „vadovavo“ Rusijos atakoms prieš Ukrainos Soledaro ir Bachmuto miestus, sakoma vėlai ketvirtadienį paskelbtame ES pranešime.

ES jau anksčiau nusitaikė į privačią bendrovę, kuri yra neoficialus Kremliaus karinių operacijų visame pasaulyje padalinys. Vasario mėnesį ES skyrė baudžiamąsias priemones 11-ai asmenų ir septyniems su „Wagner“ susijusiems subjektams, vieni kaltinami žmogaus teisių pažeidimais Centrinės Afrikos Respublikoje ir Sudane, kiti – grėsme saugumui ir stabilumui Malyje.

Tai, kad grupei „Wagner“ dar kartą skirtos sankcijos, „pabrėžia grupės veiklos tarptautinį mastą ir pavojingumą, destabilizuojantį poveikį šalims, kuriose ji veikia“, sakoma ES pareiškime.

Be to, ES paskelbė sankcijas Rusijos žiniasklaidos organizacijai RIA FAN, priklausančiai „Patriot Media Group“, o jos direktorių tarybai vadovauja „Wagner“ samdinių vadovas Jevgenijus Prigožinas. RIA FAN kaltinama skleidžianti provyriausybinę propagandą ir dezinformaciją apie Rusijos invaziją į Ukrainą.

ES ribojamosios priemonės dėl veiksmų, keliančių grėsmę Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei, dabar taikomos iš viso 1 473 asmenims ir 207 subjektams.

2023 04 14 09:32
Spausdinti