Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
ES skubiai tariasi dėl naujų sankcijų Rusijai po jos pajėgų žiaurumų Ukrainoje
BNS
BNS Foto
Europos Sąjungos vėliava.

Europos Sąjunga pirmadienį pranešė skubiai svarstanti naujas sankcijas Rusijai ir pasmerkė rusų karių įvykdytus žiaurumus okupuotuose Ukrainos miestuose.

ES „skubiai tęs darbą dėl tolesnių sankcijų Rusijai“, Bendrijos vardu paskelbtame pareiškime nurodė bloko užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

„Visiškai solidariai palaikome Ukrainą ir Ukrainos žmones šiomis visam pasauliui sielvartingomis valandomis“, – sakė jis..

Vienas ES pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad naujų priemonių prieš Rusiją paketas bus aptartas šią savaitę. Tuomet jį galės apsvarstyti ES užsienio reikalų ministrai – arba per NATO diplomatijos vadovų susitikimą trečiadienį ir ketvirtadienį, arba per įprastą jų susitikimą kitos savaitės pradžioje.

J. Borrellio pranešime sakoma, kad ES „griežčiausiai įmanomais terminais smerkia“ žiaurumus, kaip pranešama, vykdytus Rusijos pajėgų okupuotuose Ukrainos miestuose. Viename jų, Kyjivo šiaurės vakariniame priemiestyje Bučoje, buvo rasta daug lavonų surištomis rankomis.

„Žudynės Bučos mieste ir kituose Ukrainos miestuose bus įrašytos į Europos teritorijoje įvykdytų žiaurumų sąrašą“, – pabrėžė J. Borrellis.

Pasak jo, „Rusijos valdžia atsakinga už šiuos žiaurumus, įvykdytus, kai jie faktiškai kontroliavo tą teritoriją“.

Pranešime pabrėžiama, kad ES teiks pagalbą Ukrainos prokurorams, „sutelktą į į karo nusikaltimų įrodymų rinkimą ir išsaugojimą“, taip pat palaikys tyrimus, pradėtus Tarptautinio Baudžiamojo Teismo ir Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 04 12:31
Spausdinti