Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


SANKCIJOS
ES susitarė dar sugriežtinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai
BNS
Unsplash

Europos Sąjungos šalys susitarė įtraukti daugiau Rusijos oligarchų ir pareigūnų į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą, taip pat sugriežtinti kriptovaliutų kontrolę ir suvaržyti jūrų transporto sektorių dėl Maskvos karo Ukrainoje, trečiadienį pranešė diplomatai.

Be to, 27 šalių blokas pritarė, kad trys Baltarusijos bankai būtų atsieti nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT dėl Minsko paramos Rusijai vykdyti invaziją, sakoma Prancūzijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, „Twitter“ žinutėje.

ES siekia pašalinti likusias spragas po beprecedentės virtinės sankcijų, kurias ji paskelbė kartu su Vakarų sąjungininkėmis, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą.

Prieš kriptovaliutas nukreipta priemonė skirta užkirsti kelią į juodąjį sąrašą patekusiems fiziniams ir juridiniams asmenims naudoti užkoduotas skaitmenines sistemas, siekiant apeiti ES sankcijas.

ES taip pat išplės technologijų, kurias draudžiama eksportuoti į Rusiją, sąrašą, blokui siekiant pakirsti šalies pramonės bazę.

Visa informacija apie naujausias sankcijas bus paviešinta iškart po to, kai jos bus paskelbtos ES oficialiajame leidinyje.

ES mėgina didinti spaudimą Kremliui, o pareigūnai sako, kad blokas pasirengęs įvesti daugiau sankcijų Maskvai, jei ši nenutrauks karo.

Tačiau Bendrija kol kas nesiima baudžiamųjų priemonių prieš Rusijai itin svarbų naftos ir dujų eksportą dėl jos narių priklausomybės nuo rusiškų energijos išteklių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 09 13:09
Spausdinti