Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


SAKARTVELAS
„Georgian Airways“ atsisako skraidinti Sakartvelo prezidentę
BNS
„Georgian Airways“

Sakartvelo aviakompanija „Georgian Airways“ pareiškė atsisakanti skraidinti šalies prezidentę Salomę Zurabišvili , kuri paskelbė boikotą oro vežėjai dėl jos skrydžių į Maskvą atnaujinimo, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi Sakartvelo žiniasklaidos pranešimais.

„Ponia Salomė paskelbė oro linijų bendrovės boikotą. Mes skelbiame ją persona non grata ir, kol ji neatsiprašys Sakartvelo žmonių, neįleisime jos į savo lėktuvus“, – vietos žiniasklaida sekmadienį citavo „Georgian Airways“ įkūrėjo ir direktorių tarybos pirmininko Tamazo Gailašvilio žodžius.

Dieną anksčiau, po to, kai Rusija atnaujino tiesioginį oro susisiekimą Sakartvelu, „Georgian Airways“ atliko pirmąjį skrydį iš Tbilisio į Maskvą, S. Zurabišvili pažadėjo „nesinaudoti lėktuvu, kol jis priklausys „Georgian Airways“, kad bendrovė neturtėtų“.

Sakartvelo prezidentė paragino savo šalies piliečius prisijungti prie „Georgian Airways“ boikoto.

Praėjusį penktadienį Rusijos keleivinis lėktuvas pirmą kartą nuo 2019 metų nusileido Sakartvele, rusų prezidentui Vladimirui Putinui praėjusią savaitę priėmus sprendimą panaikinti šių tiesioginių reisų draudimą.

S. Zurabišvili tokį V. Putino sprendimą pavadino „dar viena Rusijos provokacija“ ir pareiškė, kad tiesioginio oro susisiekimo atnaujinimas nepriimtinas, kol Rusija tęsia invaziją į Ukrainą ir tebėra okupavusi dalį Sakartvelo teritorijos.

2008-aisiais, po metų metus trukusios įtampos dėl šios mažos Pietų Kaukazo šalies pastangų užmegzti glaudesnius ryšius su Vakarais, Maskva kariavo trumpą, bet kruviną karą su Sakartvelu. Po karo Maskva pripažino dvi separatistines teritorijas šalies šiaurėje nepriklausomomis ir ten dislokavo karines bazes.

Reaguodama į antirusiškus mitingus Tbilisyje, Kremlius 2019 metais uždraudė oro susisiekimą su Sakartvelu. Tačiau praėjusią savaitę V. Putinas šį draudimą netikėtai panaikino, taip pat įvedė 90 dienų bevizį režimą Sakartvelo piliečiams.

2023 05 22 09:32
Spausdinti