Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


JAV
„Google“ skirs 150 mln. JAV dolerių vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijai
BNS
Unsplash

JAV interneto milžinė „Google“ pirmadienį pranešė planuojanti suteikti savo patalpas vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijai vykdyti pagal iniciatyvą, skirtą paspartinti šios kampanijos įgyvendinimui Jungtinėse Valstijose.

Bendrovės vadovas Sundaras Pichai pranešė apie tai pristatydamas 150 mln. JAV dolerių vertės iniciatyvą, skirtą skatinti švietimui apie vakcinas ir vienodas prieigos prie vakcinų galimybes.

„Norėdami padėti skatinti vakcinavimo pastangas, pradėdami nuo Jungtinių Valstijų, pasiūlysime galimybę naudotis tam tikromis „Google“ patalpomis, pavyzdžiui, pastatais, automobilių stovėjimo aikštelėmis ir atviromis erdvėmis“, – savo tinklaraščio įraše teigė S. Pichai.

„Šios vietos bus atviros visiems asmenims, turintiems teisę į vakcinas pagal federalines ir vietos gaires“, – pridūrė jis.

„Google“ teigė planuoja bendradarbiauti su sveikatos priežiūros paslaugų teikėja „One Medical“ ir visuomenės sveikatos priežiūros institucijomis, kad suteiktų patalpas Los Andžele ir San Fransiske, taip pat Vašingtone ir Niujorke.

S. Pichai teigė, kad naujajai iniciatyvai skirs 100 mln. JAV dolerių paremti JAV Ligų centro fondą, Pasaulio sveikatos organizaciją ir pelno nesiekiančias organizacijas visame pasaulyje, o 50 mln. JAV dolerių bus skirta visuomenės sveikatos agentūroms, kad jos galėtų šviesti vargingesnes bendruomenes apie vakcinas ir vakcinavimo kampanijas.

Tuo tarpu kita amerikiečių milžinė „Amazon“ prieš kelias dienas pasiūlė savo logistikos infrastruktūrą, norėdama padėti JAV prezidentui Joe Bidenui įgyvendinti pažadą per pirmąsias 100 savo kadencijos dienų paskirstyti 100 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 25 18:28
Spausdinti