Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
H. Maliar: Rusija didina įtampą dėl Zaporižios AE, kad pakreiptų karo eigą savo naudai
ELTA
Unian
Zaporižios AE.

Rusija didina įtampą dėl Zaporižios atominės elektrinės ir gali griebtis teroro aktų jėgainės teritorijoje, kad pakreiptų karo eigą savo naudai.

Kaip praneša „Ukrinform“, Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar tai pareiškė „Telegram“ kanale.

Anot jos, informacinę erdvę užpildė pranešimai apie galimą teroro aktą Zaporižios atominėje elektrinėje.

„Čia reikėtų suprasti, kad šalis teroristė gali imtis bet kokių, netgi visiškai beprotiškų veiksmų, dėl kurių paskui mėgins apkaltinti kitus“, – pabrėžė H. Maliar.

Dnipropetrovsko, Zaporižios, Chersono ir Mykolajivo srityse jau kelias dienas vyksta gelbėjimo tarnybų mokymai, per kuriuos treniruojamasi, kaip įveikti galimo teroro akto Zaporižios jėgainėje padarinius, sakė pareigūnė.

„Kodėl Rusija didina įtampą dėl Zaporižios AE ir gali imtis teroristinių veiksmų jos teritorijoje? Kad pakreiptų karo eigą savo naudai“, – pažymėjo H. Maliar.

Kaip pabrėžė viceministrė, abu scenarijai – tiek bauginimas teroro aktais, tiek tiesioginis jų vykdymas – Rusijai yra įrankis kariniams tikslams pasiekti.

Ji paragino ukrainiečius išlikti ramius, pasitikėti tik oficialiais informacijos šaltiniais ir laikytis jų rekomendacijų.

Okupantai rusai užėmė Zaporižios AE 2022 metų kovo 4 d.

Šių metų birželio 22 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusija planuoja įvykdyti jėgainėje teroro aktą.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba birželio 30 d. pranešė, kad Rusijos kariškiai palaipsniui palieka Zaporižios AE teritoriją.

2023 07 05 12:31
Spausdinti