Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


JAV PREZIDENTINĖ KAMPANIJA
J. Bidenas atmetė rinkėjų nuogąstavimus dėl savo amžiaus: teigia, kad jaučiasi gerai
BNS
Scanpix
J. Bidenas su žmona Jill Biden.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas trečiadienį atmetė rinkėjų nuogąstavimus dėl savo amžiaus ir pareiškė, jog jaučiasi gerai siekdamas antros kadencijos, kad galėtų susidoroti su pavojumi, kurį, jo nuomone, Amerikos demokratijai kelia Donaldas Trumpas.

„Jaučiuosi gerai ir džiaugiuosi [antros kadencijos] perspektyvomis“, – sakė 80-metis J. Bidenas.

Demokratas J. Bidenas antradienį pradėjo savo 2024 metų rinkimų kampaniją, galinčią pasibaigti 2020-ųjų kovos su D. Trumpu pasikartojimu. D. Trumpas šiuo metu yra pagrindinis respublikonų favoritas ir turi daug galimybių tapti partijos kandidatu prezidento rinkimuose.

Apklausos rodo, kad daug amerikiečių nėra entuziastingai nusiteikę dėl J. Bideno kandidatūros, o jo amžius jiems kelia bene didžiausią susirūpinimą. Jis yra seniausias kada nors prezidento pareigas ėjęs asmuo, o antrą kadenciją pradėtų būdamas 82 metų.

Spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose J. Bidenas sakė, kad gerbia žmones, abejojančius jo tinkamumu šiam sunkiam darbui.

Tačiau jis pridūrė: „Žmonės sužinos, pamatys varžybas ir nuspręs, ar aš esu tam tinkamas, ar ne.“

Paklaustas, ar mano, kad tik jis vienintelis galėtų vėl įveikti D. Trumpą, J. Bidenas atsakė: „Galbūt aš nesu vienintelis, bet aš jį gerai pažįstu ir žinau, kokį pavojų jis kelia mūsų demokratijai.“

2023 04 27 08:29
Spausdinti