Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
J. Bidenas atvyko į netoli Ukrainos sienos esantį Lenkijos miestą
BNS
Scanpix
J. Bidenas susitinka su amerikiečių kariais Lenkijoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį atvyko į pietrytinį Lenkijos Žešuvo miestą, apie 100 km nutolusį nuo sienos su Ukraina.

J. Bidenas susitiko su regione dislokuotais JAV kariais ir nevyriausybinių organizacijų, padedančių nuo Rusijos invazijos bėgantiems Ukrainos pabėgėliams, atstovais.

Lankydamasis regione praėjus daugiau nei mėnesiui po Rusijos invazijos pradžios, J. Bidenas vyks į Varšuvą, kur susitiks su Lenkijos vadovais ir aplankys pabėgėlių priėmimo centrą.

Savo vizitą prezidentas turėtų baigti svarbia kalba, kurį jis ruošiasi pasakyti šeštadienį.

Lenkija yra Europos Sąjungos ir NATO narė, priėmusi milijonus ukrainiečių pabėgėlių, teikianti Ukrainai finansinę paramą ir perdavusi jai ginklų.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas penktadienį pranešė, kad Lenkijoje šiuo metu yra apie 10,5 tūkst. JAV karių. J. Sullivanas taip pat pakartojo J. Bideno pažadą ginti „kiekvieną centimetrą“ NATO teritorijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 25 16:44
Spausdinti