Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


IZRAELIS IR „HAMAS“
J. Bidenas griežtai paragino B. Netanyahu siekti paliaubų Gazos Ruože
IQ
Scanpix
J. Bidenas (kairėje) ir B. Netanyahu.

Ketvirtadienį JAV prezidentas Joe Bidenas, telefonu kalbėdamas su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu, griežtai paragino Izraelį siekti paliaubų kovų nualintame ir humanitarinę krizę patiriančiame Gazos Ruože.

Šis griežtas raginimas iš JAV pasigirdo praėjus kelioms dienoms po Izraelio smūgio garsaus JAV virtuvės šefo José Andréso įkurtos humanitarinę pagalbą teikiančios organizacijos konvojui Gazos Ruože, per kurį žuvo septyni darbuotojai, tarp jų ir vienas amerikietis.

Kaip rašoma Baltųjų rūmų išplatintame pranešime, JAV prezidentas pabrėžė, kad smūgiai humanitarinės pagalbos darbuotojams ir bendra humanitarinė padėtis yra nepriimtini, bei nurodė, jog Izraelis turi paskelbti ir įgyvendinti konkrečius ir išmatuojamus veiksmus, kuriais spręstų civiliams padarytos žalos, humanitarinių kančių ir pagalbos darbuotojų saugumo problemas.

„Jis [prezidentas – IQ past.] pabrėžė, kad siekiant stabilizuoti ir pagerinti humanitarinę padėtį bei apsaugoti nekaltus civilius gyventojus būtina nedelsiant nutraukti ugnį, ir paragino premjerą įgalioti savo derybininkus nedelsiant pasiekti susitarimą dėl įkaitų grąžinimo namo“, – rašoma Baltųjų rūmų pranešime.

2024 04 04 21:35
Spausdinti