Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


JAV PARAMA UKRAINAI
J. Bidenas mėgina susitarti su Kongreso lyderiais dėl paramos Ukrainai
Liepa Žeromskaitė, specialiai iš Vašingtono
Scanpix
Susitikimas Ovaliajame kabinete.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį Baltuosiuose rūmuose susitiko su keturiais aukščiausiais Senato ir Atstovų rūmų lyderiais siekdamas išvengti gresiančio vyriausybės uždarymo, jei Kongrese nebus patvirtintas naujas finansavimo paketas. Didelę dalį derybų užėmė ir Atstovų rūmuose stabdoma parama Ukrainai.

Derybose dalyvavo Atstovų Rūmų pirmininkas, respublikonas Mike'as Johnsonas, demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas, Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris ir opozicijos vadovas Mitchas McConnellas, taip pat viceprezidentė Kamala Harris ir Centrinės žvalgybos valdybos vadovas Billas Burnsas.

Atstovų rūmų respublikonai iki šiol blokavo 95 mlrd. JAV dolerių vertės nacionalinio saugumo paketą, į kurį įeina ir parama Ukrainai su Izraeliu. Tačiau, be nacionalinio saugumo, kaip rašo naujienų agentūra AP, penktadienį baigiasi ir žemės ūkio, transporto, karinės infrastruktūros statybų ir kai kurių veteranų paslaugų finansavimas. Kovo 8 d. nutrūks ir likusios vyriausybės, įskaitant Pentagono, Gynybos departamento ir Valstybės departamento, finansavimas.

„Kongresas privalo finansuoti vyriausybę, – teigė J. Bidenas. – Vyriausybės uždarymas labai pakenktų ekonomikai. Mums reikia abiejų partijų sprendimo.“

2024 02 27 21:51
Spausdinti