Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


„MEILĖ YRA MEILĖ“
J. Bidenas pasirašė tos pačios lyties asmenų santuokų apsaugos įstatymą
BNS
Scanpix
J. Bidenas pasirašo federalinės apsaugos įstatymą.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį pasirašė įstatymą, kuriuo suteikiama federalinė apsauga tos pačios lyties asmenų santuokoms.

Atšvęsti šį žingsnį į Baltuosius rūmus susirinko gausi minia.

J. Bidenas, kuris dar būdamas viceprezidentu viešai pasisakė už tos pačios lyties asmenų sąjungas – gerokai anksčiau, nei 2015 metų Aukščiausiojo Teismo sprendimu jos buvo įteisintos visose Jungtinėse Valstijose, – šį svarbų įstatymą įvertino kaip žmogaus teisių pergalę.

„Amerika žengia svarbų žingsnį link lygybės, laisvės ir teisingumo ne tik kai kuriems, bet visiems“, – sakė jis per pasirašymo ceremoniją antradienio popietę.

„Meilė yra meilė. Teisė yra teisė. Teisingumas yra teisingumas“, – pridūrė JAV lyderis.

Po to, kai birželį JAV Aukščiausiasis Teismas, kuris dabar yra gerokai konservatyvesnis, panaikino ilgai galiojusią visuotinę teisę į abortus, kairiųjų ir dešiniųjų pažiūrų įstatymų leidėjai susivienijo, kad užkirstų kelią bet kokiems tolesniems veiksmams, kuriais būtų apribotos tos pačios lyties asmenų teisės į santuoką.

Praėjusią savaitę Kongresui galutinai priėmus šį teisės aktą, itin susiskaldžiusiame Vašingtone buvo parodytas retas dvipartinio susivienijimo pavyzdys.

Baltųjų rūmų teritorijoje J. Bidenas kartu su grupe respublikonų ir demokratų kongresmenų, santuokų lygybės bylų aktyvistais ir ieškovais, atvykusiais iš įvairių šalies vietų, susirinko švęsti, fone skambant Lady Gagos dainai „Born This Way“.

Tammy Baldwin, pirmoji atvirai homoseksuali JAV senatorė, sakė, kad įstatymo, kurį ji padėjo rengti Kongrese, pasirašymo ceremonijoje ji buvo „apimta džiaugsmo“.

„Šiandien mes kuriame istoriją ir vykdome pokyčius milijonams amerikiečių“, – sakoma jos pareiškime.

2022 12 14 10:32
Spausdinti