Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 5 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
J. Bidenas: V. Putinas gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus
BNS
Scanpix
J. Bidenas.

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį sakė, jog grėsmė, kad Rusijos lyderis Vladimiras Putinas panaudos taktinius branduolinius ginklus, yra reali.

Apie tai antradienį rašo agentūra „Reuters“.

Šeštadienį J. Bidenas pasmerkė Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje. V. Putino pranešimą, kad Rusija savo kaimynėje dislokavo pirmuosius tokius savo ginklus, JAV prezidentas pavadino absoliučiai neatsakingu.

„Kai aš... prieš maždaug dvejus metus sakiau, kad esu susirūpinęs dėl Kolorado upės išdžiūvimo, visi į mane žiūrėjo kaip į pamišėlį, – pirmadienį donorų grupei Kalifornijoje sakė J. Bidenas. – Jie panašiai į mane žiūrėjo, kai pasakiau, jog esu susirūpinęs dėl to, kad Putinas [gali] panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Tai realu.“

Praėjusią savaitę autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka sakė, kad jo šalyje pradedami dislokuoti Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai.

Taktiniai branduoliniai ginklai skirti sunaikinti priešo karius ir ginklus mūšio lauke. Jų veikimo nuotolis palyginti nedidelis, o galingumas daug mažesnis nei tarpžemyninėse balistinėse raketose įrengtų branduolinių galvučių, galinčių sunaikinti ištisus miestus.

2023 06 20 11:32
Spausdinti