Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


JAV IR RUSIJOS SANTYKIAI
J. Bidenas: V. Putinas – „išprotėjęs kalės vaikas“
BNS
Scanpix
Joe Bidenas.

Nemeilė Vladimirui Putinui vis didėja. Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas trečiadienį Kalifornijoje vykusiame viešame lėšų rinkimo renginyje Rusijos vadovą V. Putiną pavadino „išprotėjusiu kalės vaiku“.

„Yra toks išprotėjęs kalės vaikas, kaip tas vyrukas Putinas ir kiti, ir visada turime nerimauti dėl branduolinio konflikto, tačiau egzistencinė grėsmė žmonijai yra klimatas“, – teigė J. Bidenas trumpoje kalboje San Fransiske vykusiame renginyje, kuriame dalyvavo nedidelė grupė žurnalistų.

2022 metų sausį J. Bidenas panašiai, užmiršęs įjungtą mikrofoną, pavadino vieną „Fox News“ žurnalistą „kalės vaiku“.

J. Bidenas yra aštriai pasisakęs ir anksčiau, pavyzdžiui, kai Rusijos prezidentą, įsakiusį įsiveržti į Ukrainą 2022 metais, pavadino „skerdiku“ ir „karo nusikaltėliu“.

J. Bidenas yra pranešęs, kad JAV penktadienį paskelbs naujų griežtų sankcijų paketą Rusijai dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties kalėjime.

Lėšų rinkimo renginyje J. Bidenas taip pat užsipuolė savo tikėtiną varžovą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose Donaldą Trumpą už tai, kad respublikonas palygino savo teisines bėdas su A. Navalno likimu.

„Jei būčiau stovėjęs čia prieš 10–15 metų ir visa tai pasakęs, jūs visi manytumėte, kad turėčiau būti uždarytas [į psichiatrijos ligoninę]“, – teigė J. Bidenas.

Paprašytas pakomentuoti šį J. Bideno pareiškimą apie V. Putiną, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį sakė, kad „tai gėdinga ir negarbinga“.

D. Peskovas teigė, kad tokie, jo žodžiais tariant, chamiški pareiškimai „negali įskaudinti prezidento Putino“.

„Akivaizdu, kad J. Bidenas demonstruoja holivudinį kaubojišką elgesį, siekdamas patenkinti vidaus politinius interesus. Jam tai labai patiktų. Nemanau, kad tai įmanoma“, – sakė D. Peskovas.

2024 02 22 11:15
Spausdinti