Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


PARAMA UKRAINAI
J. Borrellis spaudžia ES labiau remti Ukrainą: ukrainiečių kariai pasiryžę kovoti, tačiau jiems reikia šaudmenų
ELTA
Scanpix
ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrelis.

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis paragino Bendrijos šalis skirti daugiau amunicijos Ukrainai. „Ukrainiečių kariai pasiryžę kovoti, tačiau jiems reikia šaudmenų. Skubiai ir dideliais kiekiais“, – rašė jis laiške ES užsienio reikalų ir gynybos ministrams, su kuriuo ketvirtadienį susipažino agentūra dpa.

Delsimas pristatyti amuniciją, anot J. Borrellio, kainuoja žmonių gyvybes ir silpnina Ukrainos gynybinius pajėgumus. „Todėl savo pareiga ir atsakomybe laikau dar kartą kreiptis į Jus, kad pažiūrėtume, kaip galėtume labiau paremti Ukrainą“, – teigė J. Borrellis.

Jis pažymėjo, kad ES jau daug padarė, „tačiau jei girdime savo ukrainiečių draugus, to akivaizdžiai nepakanka“. J. Borrellis pasiūlė ES šalims pagal galimybes toliau didinti atsargas ar teikti užsakymus savo ar Europos pramonei. Viena galimybių esą taip pat yra finansuoti Ukrainos pramonę. Nieko nedaryti, nėra variantas, pažymėjo J. Borrellis.

Jau kelis mėnesius stringa Vakarų ginklų tiekimas Ukrainai. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neseniai lankydamasis fronte padėtį ten pavadino „labai sudėtinga“. Jis skundėsi dėl artilerijos sviedinių, oro gynybos sistemų ir įvairių raketų trūkumo.

2024 02 23 11:41
Spausdinti