Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


TERORIZMAS
JAV įspėja dėl „neišvengiamų“ kovo 8-osios teroro aktų Rusijoje
BNS
Scanpix
Kovo 8-oji - didelė šventė Rusijoje.

Įdomus įspėjimas iš Vašingtono: JAV ambasada patarė savo piliečiams Maskvoje bent iki kovo 9-osios vengti didelių susibūrimų dėl galimų teroro aktų.

Toks įspėjimas paskelbtas ketvirtadienį ambasados interneto svetainėje.

„Ambasada stebi pranešimus, kad ekstremistai artimiausiu metu planuoja atakuoti didelius susibūrimus Maskvoje, tarp jų ir koncertus, todėl JAV piliečiams patariama vengti didelių susibūrimų per artimiausias 48 valandas“, – sakoma JAV ambasados pranešime.

Pareiškime taip pat pateikiamas įvykio tikimybės vertinimas – neišvengiamas.

Vėliau Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija paskelbė panašų įspėjimą, remdamasi amerikiečių informacija. Ministerija patarė savo piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Rusiją.

Tuo metu Latvijos užsienio reikalų ministerijos Konsulinis departamentas penktadienį feisbuke paskelbė atnaujintą įspėjimą dėl kelionių į Rusiją.

„Užsienio reikalų ministerija dar kartą ragina Latvijos piliečius nevykti į Rusiją, o esančius šioje šalyje – kuo greičiau išvykti. Latvijos piliečiai, esantys Rusijoje, raginami būti atsargūs ir vengti masinių susibūrimų vietų“, – nurodoma pranešime, kuriame minimas JAV ambasados perspėjimas dėl teroro grėsmės.

Jame priduriama, kad „galimybės suteikti konsulinę pagalbą Latvijos piliečiams Rusijoje yra ribotos“.

2024 03 08 12:09
Spausdinti