Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
JAV paskelbė apie naują 250 mln. dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai
BNS
Julius Kalinskas/ELTA
Volodymyras Zelenskis padėkojo už naują gynybos paketą.

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė apie naują 250 mln. dolerių (232 mln. eurų) vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą.

Kyjivo pajėgoms sunkiai sekasi pasiekti reikšmingų laimėjimų anksčiau šią vasarą pradėtame kontrpuolime, kuris susidūrė su tvirta Rusijos gynyba, įskaitant minų laukus, tranšėjas ir prieštankines kliūtis.

Naujausia pagalba padės Ukrainai atremti Rusijos vykdomą karą mūšio lauke ir apsaugoti savo žmones, sakoma Pentagono pareiškime.

Į paketą taip pat įtrauktos oro gynybos raketos, artilerijos sviediniai, prieštankinės raketos ir daugiau kaip 3 mln. šaulių ginklų šaudmenų.

JAV buvo tarptautinės paramos Ukrainai iniciatorė, po Rusijos 2022-ųjų vasarį pradėtos invazijos greitai subūrusi tarptautinę koaliciją Kyjivui paremti ir koordinuojanti dešimčių šalių pagalbą. Vašingtonas yra įsipareigojęs karinės pagalbos forma Kyjivui skirti dešimtis milijardų dolerių (eurų).

„Esu dėkingas visiems Amerikos žmonėms, Kongresui ir asmeniškai prezidentui Josephui Bidenui (...) už naują gynybos paketą“, – socialiniame tinkle „X“ parašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Laisvę reikia saugoti, ir ši apsauga vis stiprėja“, – pridūrė jis.

2023 08 30 10:23
Spausdinti