Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
JAV svarsto įšaldytas Rusijos centrinio banko lėšas nukreipti į Ukrainos atstatymą
BNS
Scanpix
Janet Yellen.

Jungtinių Valstijų administracija svarsto galimybę daugiau kaip 300 mlrd. JAV dolerių vertės dėl sankcijų įšaldytas Rusijos centrinio banko lėšas nukreipti į karo nuniokotos Ukrainos atstatymą, skelbia „Bloomberg“ agentūra.

Apie tokią galimybę prakalbusi JAV iždo sekretorė Janet Yellen pabrėžė, kad tokio žingsnio pasekmes būtina iš anksto gerai apgalvoti ir kruopščiai išanalizuoti.

„Tai labai svarbus žingsnis ir prieš jį žengdami turime gerai apgalvoti jo pasekmes. Nebūčiau linkusi to daryti lengvabūdiškai“, – sakė J. Yellen.

Ji pažymėjo, kad Ukrainos atkūrimui „prireiks milžiniškų lėšų“, dėl kurių dalies JAV ir jų sąjungininkės „turės vienaip ar kitaip kreiptis į Rusiją“.

JAV iždo sekretorė pridūrė, jog šių įšaldytų aktyvų panaudojimas Ukrainos atstatymui vargu ar būtų įmanomas be JAV Kongreso sutikimo, o Jungtinės Valstijos tokio žingsnio nežengtų nepasitarusios su savo sąjungininkėmis.

Kaip jau buvo skelbta, Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis, kalbėdamas per Tarptautinio valiutos fondo ir Pasaulio banko kasmetinį renginį „Spring Meetings 2022“ Vašingtone, pareiškė, jog Rusijos karo nuniokotai Ukrainai atkurti prireiks mažiausiai 600 mlrd. JAV dolerių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 22 15:05
Spausdinti